Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů pečených moučníků – žemlovky, nákypy. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 P EČENÉ MOUČNÍKY 2. Žemlovky, nákypy pudding.jpg?uselang=cs Autor: Parazi

3 J ABLKOVÁ ŽEMLOVKA Výrobní postup nakrájené žemle polijeme mlékem s rozšlehanými žloutky 1/3 žemlí klademe do vymazaného pekáče na žemle naneseme nastrouhaná jablka a posypeme cukrem, rozinkami, skořicí poklademe 2/3 žemlí s jablky doplníme 3/3 žemlí, pokropíme zbylým máslem a dáme péct před vyjmutím povrch potřeme ušlehaným bílkovým sněhem a zapečeme 5 minut po upečení krájíme a podáváme na dezertní talíř, sypeme moučkovým cukrem

4 T VAROHOVÁ ŽEMLOVKA Výrobní postup připravuje se podobně jako jablečná místo jablek dáváme tvarohovou náplň, kterou připravíme z měkkého tvarohu, moučkového cukru, citronové kůry a rozinek poslední vrstvu netvoří bílkový sníh ovka.JPG?uselang=cs Autor: Chmee2

5 MAKOVÝ NÁKYP Výrobní postup tuk s moučkovým cukrem ušleháme postupně přidáváme žloutky pak přidáme jemně mletý mák, hladkou mouku, kypřící prášek a sodovku vmícháme pevný bílkový sníh a upečeme ve vymazaném pekáči v mírně vyhřáté troubě nakrájíme na jednotlivé kousky ( 60g ) a podáváme na dezertním talíři přelitý žloutkovým krémem

6 RÝŽOVÝ NÁKYP Výrobní postup do uvařené rýže s mlékem přidáme polovinu cukru, sůl, citronovou kůru a žloutky z druhé poloviny cukru a bílků vyšleháme pevný sníh a vše lehce promícháme polovinu hmoty poklademe na vymazaný pekáč, na kterou se nanesou jablka (oloupaná, nakrájená, pocukrovaná, posypaná skořicí) směs přikryjeme druhou polovinou rýžové hmoty, rozetřeme a upečeme ve středně vyhřáté troubě hmotnost 1ks / 110g, povrch posypeme moučkovým cukrem a podlijeme malinovou šťávou

7 KRUPICOVÝ NÁKYP Výrobní postup postup je stejný jako u rýžového nákypu místo rýže se připraví krupicová kaše %BEov_nakyp.JPG?uselang=cs Autor: Maciarka

8 TVAROHOVÝ NUDLOVÝ NÁKYP Výrobní postup široké nudle uvaříme v osolené vodě část uvařených nudlí rozložíme na vymazaný pekáč na ně rozetřeme tvarohovou náplň a zakryjeme zbývajícími nudlemi po krátkém zapečení zalijeme mlékem do kterého rozšleháme vejce a dopečeme ve středně vyhřáté troubě po upečení sypeme moučkovým cukrem podáváme nakrájené na čtverce na teplém talíři.

9 ZÁPIS Pečené moučníky - žemlovky, nákypy Výrobky: Jablková žemlovka Tvarohová žemlovka Makový nákyp Rýžový nákyp Krupicová nákyp Tvarohový nudlový nákyp

10 P OUŽITÉ ZDROJE pg?uselang=cs uselang=cs akyp.JPG?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google