Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků ze slaného a sýrového těsta. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/2-23-13 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Výrobky ze slaného a sýrového těsta http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Several_ cheeses_with_a_slicer,_bread_and_milk.JPG Author: MigGroningen

3 Charakteristika jsou trvanlivějšího charakteru jsou křehké mají žlutou barvu, vyznačují se jemnou a mírně slanou chutí s příchutí sýru povrch sypeme různými přísadami např. sýrem, kmínem, solí apod.

4 Slané sýrové tyčinky mají obdélníkový tvar a po upečení žlutohnědou barvu horní vrstvu tvoří zapečené kousky sýra chuť mají jemnou, mírně slanou, doplněnou chutí sýru a použitého koření pečeme při 220 – 230 °C

5 Surovinové složení na 10kg (rozvažované) Výrobní postup slané těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm potřeme žloutkem a posypeme strouhaným sýrem, kmínem a hrubší solí poté krájíme malé tyčinky, které klademe na plech tak, aby se nespekly surovinyhmotnost v kg slané těsto11,590 sůl0,200 tvrdý sýr0,500 žloutky na potření0,500 kmín0,130

6 Slané pečivo připravuje se stejně jako slané sýrové tyčinky rozdíl je v tom, že rozválený plát potřeme žloutky a posypeme jen solí a kmínem místo kmínu můžeme použít třeba červenou mletou papriku nebo sezamové semínka po zaschnutí vypichujeme různé tvary a pečeme na čistém plechu při 220 °C

7 Author: Darwin Bell http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cheesy_sticks.jpg?uselang=cs Slané pečivo

8 Zápis Výrobky ze slaného a sýrového těsta Charakteristika jsou trvanlivějšího charakteru jsou křehké mají žlutou barvu, vyznačují se jemnou a mírně slanou chutí s příchutí sýru povrch sypeme různými přísadami jako jsou – sýr, kmín, sůl apod.

9 Výrobky ze slaného a sýrového těsta: Slané sýrové tyčinky Slané pečivo

10 Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Several_cheeses_with_a _slicer,_bread_and_milk.JPGhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Several_cheeses_with_a _slicer,_bread_and_milk.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cheesy_sticks.jpg?uselan g=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cheesy_sticks.jpg?uselan g=cs Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, 1993. ISBN 80-85572-54-0; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google