Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moučníky z kynutého těsta Jednoduché restaurační moučníky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moučníky z kynutého těsta Jednoduché restaurační moučníky."— Transkript prezentace:

1 Moučníky z kynutého těsta Jednoduché restaurační moučníky

2 Základní kynuté těsto •polohrubá mouka nebo směs hladké a hrubé mouky •tuk (máslo, margarín, hera) •cukr (moučka, krupice, písek, vanilkový) •žloutky •kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr, mouka) •sůl

3 Základní kynuté těsto •Do vzešlého kvásku postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku se solí •Nakonec přilijeme rozehřátý tuk (vychladlý) •Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout (při teplotě 28°C) •Po ¾ hod. těsto zamícháme a necháme dokynout •Pak tvarujeme (podle druhu připravovaného moučníku)

4 Ovocné kynuté knedlíky •Základní kynuté těsto (bez tuku) •Necháme vykynout •Pak rozválíme na plát •Vytvoříme čtverce 4x4 cm, které plníme ovocem •Zabalené knedlíky necháme chvilku dokynout •Vaříme v osolené vroucí vodě •Podáváme posypané opraženou strouhankou nebo strouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem

5 Mazanec •vypracujeme základní kynuté těsto •vytvarujeme dva bochánky (500g jeden) •necháme kynout na plechu •potřeme rozšlehanými žloutky a zdobíme krájenými mandlemi •na povrchu uprostřed nařízneme nožem mělce tvar kříže •pečeme ve vyhřáté troubě

6 Vánočka •základní kynuté těsto •po vykynutí rozdělíme na prameny, ze kterých pleteme vánočku •necháme kynout na plechu •pak potřeme rozšlehanými žloutky, posypeme loupanými krájenými mandlemi •pečeme do zlatova

7 Cukrářské koláče •Základní kynuté těsto •po vykynutí rozvážíme na 40 g •vytvarujeme kuličky, které rozmístíme na vymaštěný plech a necháme vykynout •pak do středu vytlačíme důlek (okraje musí být vyšší a silnější •do důlku vkládáme náplň (tvarohovou, makovou, jablečnou, ořechovou nebo ovoce) •posypeme drobenkou (hrubá mouka, cukr písek, tuk) •pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova

8 Cukrářské koblihy •vypracujeme základní hladké kynuté těsto do kterého přidáme rum (zabraňuje vsakování tuku do koblih) •po vykynutí tvarujeme koblihy •těsto vyválíme na dva pláty o síle cca 1 cm •na první plát vyznačíme kulatým tvořítkem kroužky a do každého (doprostřed dáme náplň) •přikryjeme druhým plátem a o málo menším kulatým tvořítkem vykrojíme koblihy •necháme na pomoučněném vále kynout •smažíme do zlatova (teplota tuku cca 150°c) •po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem

9 Bavorské vdolečky •Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout •Vyválíme plát silný cca 1 cm •Vykrájíme kolečka, která necháme znovu vykynout •Uprostřed vdolečku palcem vytvoříme důlek •důlkem dolů vložíme vdolek do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách •Vyjmeme na mřížku a necháme okapat •Důlky vyplníme povidly, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou •Pocukrujeme moučkovým cukrem


Stáhnout ppt "Moučníky z kynutého těsta Jednoduché restaurační moučníky."

Podobné prezentace


Reklamy Google