Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moučníky z kynutého těsta

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moučníky z kynutého těsta"— Transkript prezentace:

1 Moučníky z kynutého těsta
Jednoduché restaurační moučníky

2 Základní kynuté těsto polohrubá mouka nebo směs hladké a hrubé mouky
tuk (máslo, margarín, hera) cukr (moučka, krupice, písek, vanilkový) žloutky kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr, mouka) sůl

3 Základní kynuté těsto Do vzešlého kvásku postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku se solí Nakonec přilijeme rozehřátý tuk (vychladlý) Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout (při teplotě 28°C) Po ¾ hod. těsto zamícháme a necháme dokynout Pak tvarujeme (podle druhu připravovaného moučníku)

4 Ovocné kynuté knedlíky
Základní kynuté těsto (bez tuku) Necháme vykynout Pak rozválíme na plát Vytvoříme čtverce 4x4 cm, které plníme ovocem Zabalené knedlíky necháme chvilku dokynout Vaříme v osolené vroucí vodě Podáváme posypané opraženou strouhankou nebo strouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem

5 Mazanec vypracujeme základní kynuté těsto
vytvarujeme dva bochánky (500g jeden) necháme kynout na plechu potřeme rozšlehanými žloutky a zdobíme krájenými mandlemi na povrchu uprostřed nařízneme nožem mělce tvar kříže pečeme ve vyhřáté troubě

6 Vánočka základní kynuté těsto
po vykynutí rozdělíme na prameny, ze kterých pleteme vánočku necháme kynout na plechu pak potřeme rozšlehanými žloutky, posypeme loupanými krájenými mandlemi pečeme do zlatova

7 Cukrářské koláče Základní kynuté těsto po vykynutí rozvážíme na 40 g
vytvarujeme kuličky, které rozmístíme na vymaštěný plech a necháme vykynout pak do středu vytlačíme důlek (okraje musí být vyšší a silnější do důlku vkládáme náplň (tvarohovou, makovou, jablečnou, ořechovou nebo ovoce) posypeme drobenkou (hrubá mouka, cukr písek, tuk) pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova

8 Cukrářské koblihy vypracujeme základní hladké kynuté těsto do kterého přidáme rum (zabraňuje vsakování tuku do koblih) po vykynutí tvarujeme koblihy těsto vyválíme na dva pláty o síle cca 1 cm na první plát vyznačíme kulatým tvořítkem kroužky a do každého (doprostřed dáme náplň) přikryjeme druhým plátem a o málo menším kulatým tvořítkem vykrojíme koblihy necháme na pomoučněném vále kynout smažíme do zlatova (teplota tuku cca 150°c) po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem

9 Bavorské vdolečky Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout
Vyválíme plát silný cca 1 cm Vykrájíme kolečka, která necháme znovu vykynout Uprostřed vdolečku palcem vytvoříme důlek důlkem dolů vložíme vdolek do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách Vyjmeme na mřížku a necháme okapat Důlky vyplníme povidly, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou Pocukrujeme moučkovým cukrem


Stáhnout ppt "Moučníky z kynutého těsta"

Podobné prezentace


Reklamy Google