Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů smažených moučníků. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 S MAŽENÉ MOUČNÍKY 2. krapfen_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs Autor: Emes

3 S MAŽENÉ OVOCE ovoce se omáčí v připraveném těstě a smaží těsto se připravuje těsně před použitím, delší stání má za následek gumovatění těsta (bobtnání lepku)

4 TĚSTA základní těsto – mléko, vejce, cukr, mouku hladkou, sůl rozšleháme a přecedíme vinné těsto – bílé víno, vejce, mouku hladkou, cukr, olej, sůl rozšleháme a přecedíme lehké těsto – smetanu, hladkou mouku, cukr, sůl, žloutky, rozšleháme a poté vmícháme ušlehaný sníh z bílků, rum

5 S MAŽENÁ JABLKA Výrobní postup oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka krátce blanšírujeme v cukerném roztoku po vychlazení máčíme v některém z připravených těst a vkládáme do rozpáleného tuku podáváme sypané skořicí nebo s teplým vanilkovým krémem a zdobíme šlehanou smetanou

6 S MAŽENÉ MERUŇKY Výrobní postup meruňky rozpůlíme a krátce blanšírujeme sloupneme slupku, pocukrujeme a necháme hodinu stát poté namočíme do hustého těsta a smažíme po obou stranách usmažené po odkapání posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat, podáváme horké

7 Autor: Ranveig

8 S MAŽENÁ ZMRZLINA Výrobní postup dva buflery spojíme zmrzlinou, ve které je vložená kompotová jahoda pokapaná griotkou korpusy vložíme do mrazicího pultu a necháme ztuhnout po ztuhnutí namáčíme v připraveném palačinkovém těstě, obalíme v piškotových drobečcích a vložíme do rozpáleného tuku podáváme pocukrované a zdobíme šlehačkou připravujeme na objednávku

9 Autor: Diane

10 ZÁPIS Smažené moučníky Výrobky: Smažené ovoce - Smažená jablka - Smažené meruňky Smažená zmrzlina

11 P OUŽITÉ ZDROJE n_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs g?uselang=cs pg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google