Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Technologické postupy minutkových pokrmů z drůbeže Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů z drůbeže Šablona číslo materiálu: III/2-22 -14

2 Technologické postupy minutkových pokrmů z drůbeže www.commons wikipedia. org

3 Technologický postup Tepelná úprava:smažením Smažené kuře kuchyňsky upravené, očištěné, omyté, naporcované a osušené kuře vložíme do mírně osolené vroucí vody, velmi krátce povaříme necháme vychladnout a v kloubech nařízneme Jednotlivé porce osolíme balíme v trojobalu(hladká mouka, vejce, strouhanka) a v rozpáleném oleji(180-200°C) smažíme do zlatova. Vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše Šťouchané brambory, zeleninové saláty

4 Kyjevský kotlet předběžně upravené,očištěné, omyté a osušené kuře stáhneme až po křídla z kůže prsa pozorně vyřízneme i s křídelní kostí, zadní část stehen vykostíme a ponecháme jen stehenní kost. prsa i stehna nařízneme a opatrně naklepeme (dbáme aby se maso nepotrhalo a aby se neuvolnilo křídlo a stehenní kost v kloubu) jednotlivé porce osolíme, do masa dobře zabalíme 20g másla a sepneme jehlou obalíme v trojobalu a v oleji rychle smažíme do zlatova Křídlo a stehenní kost vyčnívají ze smaženého masa tak, že se podobají žebrové kosti. Vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše, Šťouchané brambory, zeleninové saláty

5 Prezentace závěr. zkoušky 2010 Smažený kuřecí řízek Cordon blue

6 Technologický postup Tepelná úprava: pečení na pánvi Kuřecí prsa na másle s broskví kuchyňsky upravené, očištěné, omyté, kuřecí prsa, nakrájíme na plátky ( 1 porce 150g) naklepeme, osolíme vkládáme na rozpálený tuk(máslo), opečeme po obou stranách přidáme ovoce, bílé víno a krátce podusíme Vhodná příloha: různé úpravy brambor, dušená rýže

7 Technologický postup Kuře na zbojnický způsob Kuchyňsky upravené kuře špikované slaninou, potřené česnekem okořeněné solí, pepřem připravujeme na rožni, pečené do zlatova. Vhodná příloha: různé úpravy brambor, pochoutková másla, zeleninové saláty www.commons wikipedia. org

8 Pokrmy z drůbeže Kuřecí prsa na žampiónech Kuřecí prsa na másle jablky Přírodní krůtí prsa Krůtí prsa smažená Husí,kachní játra smažená Drůbeží maso je v dnešní době natolik populární, že množství jeho variací je nepřeberné a jakýkoli recept či vlastní recepturu je možno s úspěchem prezentovat.

9 Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Prezentace ZZ 2010 Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:18.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google