Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Anna Hana Kučeráková zpracováno:20.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů ze zvěřiny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Anna Hana Kučeráková zpracováno:20.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů ze zvěřiny."— Transkript prezentace:

1 Autor: Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů ze zvěřiny spárkaté Předměttechnologie Anotace:Žáci se naučí správný výběr masa vysoké srstnaté zvěře a použití jednotlivých části při přípravě pokrmů ve stravovacích službách. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/ Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Použití masa jednotlivých částí vysoké srstnaté zvěřiny

3 Určete názvy vysoké zvěře. https://www.google.cz/search?hl=cs&q=sparkata/&bav=on.2,or.r_qf.&biw ……………………………….. …………………………………. …………………………………

4 Rozdělení masa vysoké srstnaté zvěře. Podle kvality rozdělujeme na: -maso přední -maso zadní

5 Zadní maso 1.= hřbet 2.= kýta Vlastní fotografie.

6 Přední maso 3. = plec 4. = krk 5. = hrudí (přední část) = bok (zadní část) 6. = kližky

7 Použití jednotlivých částí masa › Prodej zvěřiny › Zvěřina recepty Kýta, hřbet: -dušení = v celku, nebo na plátky (filé) -pečení = přírodní na smetaně -minutkové pokrmy = řízky, medailónky, žebírka

8 Plec, bok, krk, kližky, hlava - d ušení = krájíme na kousky (guláše, perkelty, ragů) - vaření = hlava (vařenou zaléváme do rosolu)

9 Maso přední Krk jelení Dančí krk na jalovci a tymiánu › Maso › Zvěřina

10 Maso přední Plec dančí Dančí plec na víně › Prodej zvěřiny › Zvěřina recepty Dančí ragů

11 ÚKOLY Správně doplňte Srnčí plec na smetaně: -je maso p….. -tepelná úprava je ……………………… -jako přílohu podáváme ………………………. Části masa a tepelnou úpravu ze kterých připravujeme: -Jelení stejk = ………………………………………………………….. -Dančí guláš = …………………………………………………………..

12 Zdroje › Maso › Zvěřina Vlastní fotografie a zkušenosti. ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce:technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.).ISBN


Stáhnout ppt "Autor: Anna Hana Kučeráková zpracováno:20.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů ze zvěřiny."

Podobné prezentace


Reklamy Google