Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: PEČENÍ HOVĚZÍHO MASA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB Cíl hodiny: naučit se výběr druhu mas a správný výrobní postup Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: PEČENÍ HOVĚZÍHO MASA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB Cíl hodiny: naučit se výběr druhu mas a správný výrobní postup Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1

2 Téma: PEČENÍ HOVĚZÍHO MASA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB Cíl hodiny: naučit se výběr druhu mas a správný výrobní postup Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPečení masa na anglický způsob PředmětTechnologie Anotace:Žáci se naučí definici a přípravu pokrmů na anglický způsob, správný výběr masa a použití v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2-5-7

3 PEČENÍ HOVĚZÍHO MASA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB Definice: - pečení na anglický způsob = pečení masa v celku v troubě Používáme: - hovězí svíčkovou - nízký roštěnec Vyberte správný druh masa a přiřaďte.

4 Anglická svíčková - svíčkovou odblaníme, a potřeme směsí (sůl,pepř,olej) - necháme asi 2 hodiny odležet - rychle orestujeme na tuku a pečeme v troubě -v průběhu pečení do masa nepícháme Podáváme 2 až 5 plátků na 1. porci - maso je na řezu mírně narůžovělé, - typické vůně a chuti, křehké a šťavnaté - podlité malým množstvím přírodní šťávy s máslem https://www.google.cz/www.apetitonline.cz/recepty/hovezi-pecene.html

5 Anglický rostbíf - na přípravu používáme nízký roštěnec, - odkrojíme lůj a odblaníme, - vrchní část nařízneme do mřížky, - další postup stejný jako u svíčkové, - někdy potíráme i hořčicí, kečupem a paprikou. Příprava šťávy (samostatně dopište) - šťávu = Na jednu porci podáváme 2 až 3 plátky "anglicky" upečeného roštěnce - v teplé kuchyni - jako samostatný pokrm - nářezové mísy (doplňte název kuchyně) https://www.google.cz/www.apetitonline.cz/recepty/1515-klasicka-hovezi-pecene.html

6 Uveďte názvy pokrmů a kuchyně, ve které se podávají https://www.google.cz/search?hl=cs&q=anglická%20hovězí%20pečeně&tbs=sbi%3AAMhZZivLZXlH11hrj_15Nu3ExNP1i4hk-JDMF782nJHXRe12iJKlnVRxm

7 Doplňte chybějící názvy mas. podplečí plec hovězí hovězí k hovězí k...

8 - roštěnec z mladého kusu - roštěnec ze staré vyřazené krávy Správně přiřaďte

9 - největší vůl na světě váží tunu a půl ? Víte že: Volovi jménem Field Marshall (Polní maršál), který patří k plemenu Charolaiský skot, je osm let, váží přes tunu a půl a stále roste. Jeho britský majitel Arthur Duckett je mnohem menší než on, přesto očekává, že se mu dostane pocty v podobě ceny pro největšího vola Velké Británie.

10 Vysvětlete proč není vhodné maso z krávy k tepelným úpravám. Doplňte názvy hovězího jatečného dobytka. Otázky a úkoly: Uveďte definici pečení masa na anglický způsob. Https://www.google.cz/search?hl=cs&q=hovězí%20kráva&tbs.

11 Zdroje https://www.google.cz/www.apetitonline.cz/recepty/hovezi-pecene.html https://www.google.cz/www.apetitonline.cz/recepty/1515-klasicka-hovezi-pecene.html https://www.google.cz/search?hl=cs&q=anglická%20hovězí%20pečeně&tbs=sbi%3AAMhZZivLZXlH11hrj_15Nu3ExNP1i4hk-JDMF782nJHXRe12iJKlnVRxm Https://www.google.cz/search?hl=cs&q=hovězí%20kráva&tbs. ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce: technologie : učebnice pro odborná učiliště. 3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.). ISBN


Stáhnout ppt "Téma: PEČENÍ HOVĚZÍHO MASA NA ANGLICKÝ ZPŮSOB Cíl hodiny: naučit se výběr druhu mas a správný výrobní postup Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google