Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:29.11.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:29.11.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:29.11.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Pokrmy na objednávku - vhodná masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva vhodných mas na pokrmy na objednávku Šablona číslo materiálu: III/2-22 -3

2 Pokrmy na objednávku vhodná masa www.commons wikipedia. org

3 Hovězí maso Pravá svíčková – bifteky, medailonky, svíčkové řezy, maso na nudličky http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/1137250/1137178.jpg Nízký roštěnec http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/0pripr9.jpg

4 Telecí maso Kýta – plátky, řízky,filé, medailonky http:// www.tyden.cz/obrazek/4b503b755a2d8/rizecek-4b503efecf6c9_275x183.jpg http://www.studentpoint.cz/files/gourmet/lenka-rudolfova/dscf2276.jpg Karé Panenská svíčková http://i.ytimg.com/vi/E02Z7wUvfNk/0.jpg

5 Vepřové maso Kýta – plátky, řízky, medailonky,ražniči, na nudličky Pečeně – žebírka Panenská svíčková – medailonky, ražniči Krkovička – plátky Pokrmy na jehle – plátky, kostky, hranolky http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSuD-EUINp0gnKebZBb8AZj5f3EzAndSW2CGomARDU2

6 Skopové maso Používáme mladé kusy: Kýta – řízky, plátky, medailonky kostky- úprava na jehle http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLgJqEqEw8zNsz-VELC-nZ_qV4yK_scxmrHZhcqo0yM8_7lqlr Hřbet – žebírka http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLgJqEqEw8zNsz-VELC-nZ_qV4yK_scxmrHZhcqo0yM8_7lqlr

7 Mletá masa Používáme: masa čerstvá.3 a4. jakostní třídy. Hovězí, vepřové, telecí, skopové. http://www.cuketka.cz/wp-content/uploads/kure_1024_9.jpg

8 Drůbež Drůbež – kuřata – čtvrtky (s kostí) – porce Kuřecí prsa Krůtí prsa http://www.cuketka.cz/wp-content/uploads/kure_1024_9.jpg http://www.mercostore.cz/fotky22955/fotos/_vyr_1270Kureci-prsni-rizky-Vakuovane-cca-1-5kg.jpg

9 Ryby Sladkovodní- kapr, pstruh, candát,štika apod. http://www.svet-potravin.cz/shared/clanky/ikony/3173.jpg Mořské – treska, losos, platýz, rybí filé apod. http://i.lidovky.cz/09/122/lngal/GLU2fd251_losos.jpg

10 Zvěřina vysoká Vysoká – kýta, hřbet, panenská svíčková Černá - kýta, hřbet, panenská svíčková http://www.extrifit.cz/files/zradlo/nas-tip-zverina.jpg

11 Vnitřnosti Játra – telecí, vepřové, skopové, drůbeží Telecí brzlík Ledvinky – telecí, vepřové, skopové Mozeček – vepřové Jazyk – telecí, vepřový http://data.labuznik.cz/labuznik/images/640x480/14556.jpg http://media.novinky.cz/275/142751-original-sl8jg.jpg

12 Použité zdroje http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/1137250/1137178.jpg http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/0pripr9.jpghttp:// www.tyden.cz/obrazek/4b503b755a2d8/rizecek-4b503efecf6c9_275x183.jpg http://www.studentpoint.cz/files/gourmet/lenka-rudolfova/dscf2276.jpg http://i.ytimg.com/vi/E02Z7wUvfNk/0.jpghttp://t http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSuD- EUINp0gnKebZBb8AZj5f3EzAndSW2CGomARDU2 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLgJqEqEw8zNsz-VELC- _qV4yK_scxmrHZhcqo0yM8_7lqlr http://www.cuketka.cz/wp-content/uploads/kure_1024_9.jpg http://www.mercostore.cz/fotky22955/fotos/_vyr_1270Kureci-prsni-rizky-Vakuovane-cca-1- 5kg.jpg http://www.svet-potravin.cz/shared/clanky/ikony/3173.jpg http://i.lidovky.cz/09/122/lngal/GLU2fd251_losos.jpg http://www.extrifit.cz/files/zradlo/nas-tip-zverina.jpg http://data.labuznik.cz/labuznik/images/640x480/14556.jpg http://media.novinky.cz/275/142751-original-sl8jg.jpg Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032-302-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:29.11.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google