Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 16.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pokrmy z mletého masa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 16.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pokrmy z mletého masa."— Transkript prezentace:

1 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 16.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pokrmy z mletého masa Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí výběr druhů mas vhodných k mletí, hlavní zásady a přípravu pokrmů z mletého masa v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2–5– 16 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2  Použití v kuchyni http: www.toprecepty.cz/kategorie/5-mlete-maso/

3  Na trhu máme  Mleté hovězí  Mleté vepřové  Mleté mix http://office.microsoft.com  Každé z nich má svá určitá specifika a není proto vhodné je zaměňovat a přidávat je do stejných pokrmů.

4  Papričkové kuličky  Haše z hovězího masa http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=mlete+hovezi+maso

5  Mleté maso mix je o něco tučnější a proto se hodí k plnění rolád,  na přípravu karbanátků,  plněných paprik http://www.google.cz/search?hl=cs&q=MLETÉ% 20MASO%20-%20ROLÁDY&tbs  a velice vhodné je také ke grilování

6  Gulášová polévka z mletého masa  Vepřenky s cibulí http://www.recepty.cz/recept/gulasova-polevka-z-mleteho-masa-1739 http://www.cukrovi.kvalitne.cz/maso/masomlete.htm

7  Opláchnuté vepřové maso u……. přidáme namočenou h……, pečlivě vymačkanou a n……. umletou.  Přidáme s.., p…. a papriku, dobře p……..  Vytvarujeme p……. a p…… je z obou s…. dozlatova. http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0025/veprenky-68879.jpg

8  Opláchnuté vepřové maso umeleme přidáme namočenou housku, pečlivě vymačkanou a najemno umletou.  Přidáme sůl, pepř a papriku, dobře promícháme.  Vytvarujeme placičky a pečeme je z obou stran dozlatova. http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0025/veprenky-68879.jpg

9  Masové knedličky = zavářka do polévky http://www.google.cz/search?hl=cs&q=masové+knedličky+do+polévk y&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44158598

10 http://www.labuznik.cz/recept/vejce-v-hnizdech/  Postup  Vejce natvrdo, oloupeme a překrojíme podélně na půlky, smícháme mix maso, cibuli, petrželku,1 vejce, olej, kmín a sůl.  Necháme stát ½ – 1 hodinu.  Maso vyformujte jako kulatou placičku asi 1 cm vysokou.  Do středu každé placičky položíme vejce řeznou plochou dolů, maso dokola zvedneme a přitisknete k vejci.  „Hnízda“ rozložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme v troubě 180°C asi 40 minut.

11 ……………………………........................................................................................................ ………………………………………………………………………………………………………………………

12  http://www.toprecepty.cz/kategorie/5-mlete-maso / http://www.toprecepty.cz/kategorie/5-mlete-maso /  http://www.google.cz/search?hl=cs&q=masové+knedličky+do+polévky&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.4 4158598 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=masové+knedličky+do+polévky&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.4 4158598  http://office.microsoft.com http://office.microsoft.com  http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=mlete+hovezi+maso http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=mlete+hovezi+maso  http://www.recepty.cz/recept/gulasova-polevka-z-mleteho-masa-1739 http://www.recepty.cz/recept/gulasova-polevka-z-mleteho-masa-1739  http://www.cukrovi.kvalitne.cz/maso/masomlete.htm http://www.cukrovi.kvalitne.cz/maso/masomlete.htm  http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0025/veprenky-68879.jpg http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0025/veprenky-68879.jpg  http://www.labuznik.cz/recept/vejce-v-hnizdech/ http://www.labuznik.cz/recept/vejce-v-hnizdech/  http://www.recepty.vareni.cz › Recepty › hlavní chodSdíletReceptyhlavní chod  ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce:technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.)ISBN 978-80-7320-156-22.


Stáhnout ppt "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 16.02.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pokrmy z mletého masa."

Podobné prezentace


Reklamy Google