Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 05.03.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava restaurace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 05.03.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava restaurace."— Transkript prezentace:

1 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava restaurace na provoz Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí přípravu jednotlivých druhů inventáře jeho čištění a uložení podle gastronomických pravidel závodů společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2–4-15 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 PŘÍPRAVA RESTAURACE NA PROVOZ Způsob přípravy odbytových středisek může být rozdílný. Vždy však budou platit hlavní zásady přípravy. ČISTOTA RYCHLOST PŘESNOST

3 HLAVNÍ ZÁSADY Přípravné práce provádíme v pracovním plášti. Nejprve se postaráme o čistotu vzduchu: doplňte ………………………………………………………… Přesvědčíme se zda bylo řádně uklizeno. Seznámíme se s plánem práce a s objednávkami stolů.

4 PŘÍPRAVA STOLŮ Sestavování a rozmísťování Rovnání stolů Upevnění stolů

5 PŘÍPRAVA POTŘEBNÉHO INVENTÁŘE Výměna prádla Talíře Příbory Skleničky Inventář pozorně prohlédneme, rovnáme na určená místa.

6 ZAKLÁDÁNÍ STOLNÍHO INVENTÁŘE Vázičky s květinami. Dochucovací prostředky (menážky). Rezervační stojánky Pevné příbory Talíře Přenosné příbory Ubrousky

7 PŘÍPRAVA POMOCNÝCH STOLŮ A VOZÍKŮ Vybavení příručních stolů Servírovací stolky (při složité obsluze) Nabídkové stoly Pomocné vozíky (u flambovacích přezkoušíme intenzitu plamene)

8 OSOBNÍ PŘÍPRAVA OBSLUHUJÍCÍCH Seznámení s jídelním a nápojovým lístkem. Občerstvení (nepracovat s lačným žaludkem). Úprava pracovního oblečení. Kontrola čistoty rukou, bot, osobních pomůcek a celkového vzhledu.

9 ÚKOLY – SPRÁVNĚ DOPLŇTE: 1. pevný příbor: se skládá z ………………………………………….. se používá při …………………………………….. zakládá se ………………………………………….. 2. přenosný příbor: se připravuje na p…….. t…. nejdříve vložíme na talíř: a) u……. b) vidličku na l…. stranu c) masový n.. přes v……. d) nakonec p……. l…. přes………………………

10 ZDROJE /restauracetbs https://www.google.cz/search?hl=cs&q=inventář%20stolničení&tbs ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN


Stáhnout ppt "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 05.03.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava restaurace."

Podobné prezentace


Reklamy Google