Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění dortových korpusů z nahřívaných šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Dortové korpusy Autor: Ardfern ay_cake,_Downpatrick,_April_2010_(02).JPG?u selang=cs

3 Druhy korpusů K/26 dortová hmota K/28 dortová hmota s olejem K/29 dortová hmota kakaová K/31 dortová hmota griliášová K/33 dobošová hmota Y/68 bábovka šlehaná

4 Dortová hmota bez tuku pro výrobu punčových řezů a dortů, k výrobě náplní korpus je na řezu vláčný, středně porézní barva je na řezu světle žlutá chuť jemná, vaječná s příchutí citropasty a vanilinového cukru

5 Surovinové složení na 10 kusů po 430 g SurovinyHmotnost v kg cukr krupice1,450 vejce2,000 mouka hladká0,700 voda0,200 citropasta0,050 cukr vanilinový0,050

6 Dortová hmota s olejem pro výrobu dortů, různých řezů, plátů nebo chlebíčků korpus je na řezu vláčný, křehký a jemně porézní barva je na řezu jasně žlutá

7 Surovinové složení na 10 kusů po 450 g SurovinyHmotnost v kg cukr krupice1,300 vejce2,000 mouka hladká1,700 voda0,200 olej0,350 citropasta0,050 vanilinový cukr0,050

8 Dortová hmota kakaová pro výrobu dortů, řezů, plátů i chlebíčků na řezu je korpus vláčný, křehký a jemně porézní barva je na řezu světle kakaová

9 Surovinové složení na 10 kusů po 450 g SurovinyHmotnost v kg cukr krupice1,400 mouka hladká1,450 vejce2,000 olej0,350 kakaový prášek0,200 voda0,200

10 Zápis Dortové korpusy K/26 dortová hmota K/28 dortová hmota s olejem K/29 dortová hmota kakaová K/31 dortová hmota griliášová

11 Ostatní dortové korpusy: K/33 dobošová hmota Y/68 bábovka šlehaná

12 Použité zdroje _Downpatrick,_April_2010_(02).JPG?uselang=cs _Downpatrick,_April_2010_(02).JPG?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:5.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google