Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

2 Free Powerpoint Templates Page 2 AnotaceMateriál seznámí žáky s charakteristikou rautu, jeho typickými znaky. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaraut Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Slavnostního stolování

3 Free Powerpoint Templates Page 3 RAUT - CHARAKTERISTIKA

4 Free Powerpoint Templates Page 4 RAUT - CHARAKTERISTIKA -akce většího společenského rozsahu -v rámci rautu je zpravidla organizován společenský program -rauty se často organizují v rámci dlouhodobých konferencí, festivalů, školení apod.

5 Free Powerpoint Templates Page 5 RAUT - CHARAKTERISTIKA -při rautech se neplánují žádné oficiální projevy -rauty jsou volnější formou pohoštění -lze je rozdělit na REKLAMNÍ, OBCHODNÍ, KLASICKÉ

6 Free Powerpoint Templates Page 6 RAUT - CHARAKTERISTIKA -pro všechny hosty nemusí být místo k sezení -není nutný zasedací pořádek, pouze seznam hostů -nepřipravuje se jednotné menu, ale seznam pokrmů a nápojů

7 Free Powerpoint Templates Page 7 RAUT - CHARAKTERISTIKA -pokrmy se připravují na nabídkové stoly – STUDENÉ, TEPLÉ, NÁPOJOVÉ -hosté si vybírají a překládají sami, obsluhující podávají informace o vybraných pokrmech, pomáhají, provádí debaras, udržují čistotu -snižuje se potřeba kvalifikovaného personálu

8 Free Powerpoint Templates Page 8 RAUT - CHARAKTERISTIKA K pohoštění vstoje má převládat sortiment, který není nutné krájet příborem.

9 Free Powerpoint Templates Page 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google