Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Materiál vysvětluje dranžírování kuřete, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaSložitá obsluha, dranžírování, kuře Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiályJe součástí výuky TOS, stolničení

3 Pracovní postup:  mísu s kuřetem prezentujeme  upečené kuře přeložíme na prkénko (bokem)

4  pevným řezem oddělíme stehna  stehno překrojíme v kloubu na dvě části  přeložíme na ohřívací mísu

5  odkrojíme křídla s kouskem masa od prsní části  maso na prsní kosti uvolníme řezem  sloupneme prsní část dranžírovacím nebo překládacím příborem a filírujeme

6  vyjmeme ustřice (nejlahodnější část masa z kuřete)  zbylou kostru tvz: karkas (překryjeme papírovým ubrouskem  odklízíme s prkénkem a ostatním inventářem)

7

8

9 SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google