Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie

2 Anotace Materiál vysvětluje flambování palačinek, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup M/01 Hotelnictví a cestovní ruch H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaSložitá obsluha, flambování, palačinky Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályJe součástí výuky TOS, stolničení

3 Rozdíly jsou v plnění a zdobení – palačinky  Suzette (syzet) se plní ořechy  Milly jahodami a šlehačkou  Monaco mandlemi Používají se menší a jemnější palačinky tzv. Crepes (kreps)

4  používáme 2 pánvičky nebo oválnou mísu  na jedné připravíme základ (koktejl), druhou mírně zahřejeme

5  základ připravujeme z pískového cukru (krystal), lehce zkaramelizujeme a promícháme s máslem (2 lžíce cukru, 20 g másla na jednu osobu)  karamel – nesmíme připálit (nepoužitelný)

6  přidáme ovocnou šťávu  0,02 l ovocného likéru Curacao, Grand Marnier (grán manijé,višňovku) apod.  do koktejlu vložíme palačinku prohřejeme a otočíme  naplníme, složíme do šátečku a přeložíme na druhou pánvičku

7  zahřejeme druhou pánvičku a flambujeme, vhodný je koňak, brandy či rum  během flambování palačinky lehce nacukrujeme

8  překládáme hořící na nahřáté talíře a podléváme zbylým koktejlem z první pánvičky

9  zdobíme ovocem, šlehačkou, čokoládou, zmrzlinou atd.

10 SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google