Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ

2 Free Powerpoint TemplatesPage 2 AnotaceMateriál poukazuje na rozdělení kovového inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům AutorIng. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovarozdělení, mísy, konvice Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Free Powerpoint TemplatesPage 3 KOVOVÝ INVENTÁŘ Rozdělení:  na servis pokrmů  na servis nápojů

4 Free Powerpoint TemplatesPage 4 Kovový inventář na servis pokrmů Mísy kulaté (na dorty, masa kulatých tvarů např.bifteky) oválné (na masité chody, výrobky studené kuchyně, studená masa - pečeně) obdélníkové (cukrářské výrobky, dezerty, studené předkrmy) obdélníkové (úzké, špičaté na servis ryb)

5 Free Powerpoint TemplatesPage 5 Kovový inventář na servis pokrmů Mísy polévková mísa – terina (na podávání většího množství polévek) jednoporcové mísy (na servis příloh) dělené mísy (na pokrmy s teplým zeleninovým obložením)

6 Free Powerpoint TemplatesPage 6 Kovový inventář na servis pokrmů výlevové šálky( na polévku) omáčníky ( jedno, i více porcové) timbál ( nádoba na dušené pokrmy s poklicí) miska na hlemýždě

7 Free Powerpoint TemplatesPage 7 Kovový inventář na servis pokrmů Vanička na vařené ryby s pokličkou (uvnitř děrovaná vložka)

8 Free Powerpoint TemplatesPage 8 Kovový inventář na servis pokrmů vanička na vařené ryby (uvnitř děrovaná vložka) s pokličkou poklice na mísy kulatého tvaru – GLOŠ (udržuje teplotu při servisu pokrmů) kastrůlek s pokličkou na dušené vnitřnosti (timbál) poháry na zmrzlinu

9 Free Powerpoint TemplatesPage 9 Kovový inventář na servis nápojů Konvice na čaj (větší) na kávu, moka kávu džezva (na tureckou kávu) příbor na překapávanou kávu šejkr (na míšené nápoje)

10 Free Powerpoint TemplatesPage 10 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."

Podobné prezentace


Reklamy Google