Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ STUDENÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ STUDENÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ STUDENÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ

2 Free Powerpoint TemplatesPage 2 AnotaceMateriál poukazuje na rozdělení inventáře na podávání studených nápojů. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovasklenice, inventář, nápoj Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Free Powerpoint TemplatesPage 3 Rozdělení inventáře na podávání studených nápojů  tenkostěnné sklo  silnostěnné sklo  cejchované  necejchované

4 Free Powerpoint TemplatesPage 4 Vodovky  jsou bez stopky( kónický tvar)  0,1l slouží k servisu vody ke kávě  0,2l servis džusů a ovocných šťáv  0,3l točené limonády (kofola), na servis malého piva, k láhvovému pivu

5 Free Powerpoint TemplatesPage 5 Pivní sklo  používá se tenkostěnné i silnostěnné  sklenice s uchem – KRIEGL 0,3 a 0,5l silnostěnné  sklenice bez ucha – ŠTUC 0,3 a 0,5l tenkostěnné  sklenice na stopce – tvar tulipán  k láhvovému pivu zakládáme sklenici o obsahu 0,3l

6 Free Powerpoint TemplatesPage 6 Vinné sklo Bílé víno  tenkostěnná s rozšířeným horním okrajem na vyšší stopce,  obsah 1-1,5 dl Červené víno  sklenice na nižší stopce s uzavřeným horním okrajem (uchování aroma)  větší obsah 2-2,5dl (dnešní trend – až 4dl, jemná, tenkostěnná sklenice bez brusu a zdobení)

7 Free Powerpoint TemplatesPage 7 Vinné sklo Kořeněné víno (vermuty)  mohou mít tvar jako na BV ale s menším obsahem, nebo sklenice ve tvaru miska, špička  na Martini extra dry použijeme sklenici bez stopky kónického tvaru Dezertní víno (Sherry)  sklenice válcovitého tvaru nahoře zúžená Šumivé víno (sekt)  miska, špička,flétna (delší perlení)

8 Free Powerpoint TemplatesPage 8 Sklenice na lihoviny podáváme v množství 2,4,5 cl různé tvary - malé misky a kalíšky na stopkách, tenkostěnné bez stopky silnostěnné – štamprle napoleonka - baňatá sklenice na servis koňaků a brandy whiskovka – sklenice se silným dnem bez stopky na servis whisky

9 Free Powerpoint TemplatesPage 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ STUDENÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google