Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček

2 Anotace Seznámení s použitím záhlaví a zápatí při úpravě textových dokumentů v programu WORD. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petr Hanáček (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Záhlaví, zápatí, číslování Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Záhlaví a zápatí Záhlaví a zápatí tvoří velmi důležité prvky dokumentu, zlepšuje se tím i grafické provedení dokumentu. Záhlaví je mnohdy označováno jako hlavička stránky, zápatí se označuje jako pata stránka. Všechno co je uvedeno v záhlaví a zápatí, se bude objevovat na každé stránce dokumentu. Záhlaví a zápatí se do dokumentu vkládá prostřednictvím karty Vložení.

4 Údaje v záhlaví a zápatí
Údaje v záhlaví a zápatí je možné si navolit podle potřeby. V záhlaví se nejčastěji uvádí: Název dokumentu Název firmy, hlavička, logo Stránkování dokumentu Datum vytvoření dokumentu V zápatí se nejčastěji uvádí: Adresa firmy Autor dokumentu

5 Předdefinované záhlaví
Program WORD nabízí širokou škálu předdefinovaných záhlaví. Další typy záhlaví je možné získat na webu Office.com. Podle potřeby si můžeme předdefinované záhlaví upravit nebo vytvořit vlastní.

6 Předdefinované zápatí
Podobně jako u záhlaví program WORD nabízí širokou škálu předdefinovaných zápatí. Další typy zápatí je možné získat na webu Office.com. Podle potřeby si můžeme předdefinované zápatí upravit nebo vytvořit vlastní.

7 Vytvoření záhlaví a zápatí
Po výběru z předdefinovaných návrhů, stačí zapsat nebo vložit potřebné údaje do pole záhlaví a zápatí.

8 Nástroje záhlaví a zápatí
Záhlaví a zápatí je možné podle potřeby upravovat pomocí Nástroje záhlaví a zápatí. Jiné záhlaví a zápatí může být na první straně dokumentu, odlišné to může být na stránkách sudých a lichých. Rozměry záhlaví a zápatí lze podle potřeby změnit.

9 Příklad využití záhlaví


Stáhnout ppt "MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google