Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Materiál se zabývá základními pojmy z oblasti počítačové grafiky, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro samostatnou práci. Je možné jej poskytnou nepřítomným žákům. AutorIng. Bohuslava Vitekerová (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 26–41-M/01 Elektrotechni­ka 23-41-M/01 Strojírenství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Zoner Callisto, výběr a editace objektů, tvarování objektů. Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiályJe součástí tématu Počítačová grafika

3 ZONER CALLISTO – VÝBĚR A EDITACE OBJEKTŮ VÝBĚR A EDITACE OBJEKTU

4 ZONER CALLISTO – VÝBĚR A EDITACE OBJEKTŮ KŘIVKY

5 ZONER CALLISTO – VÝBĚR A EDITACE OBJEKTŮ TVARY

6 ZONER CALLISTO – VÝBĚR A EDITACE OBJEKTŮ Vybrané objekty můžeme: Přesouvat Měnit jejich rozměry Otáčet Zešikmovat Kopírovat

7 ZONER CALLISTO – TVAROVÁNÍ OBJEKTŮ Tvarovací nástroj slouží pro změnu tvaru objektu: Další tvarové úpravy: tvarování rohů obdélníka, tvarování oblouku a výseče, symetrické tvarování hvězd, převod na křivky. Posunutí Otočení Zvětšení nebo zmenšení Zkosení Perspektiva

8 ZONER CALLISTO – TVAROVÁNÍ OBJEKTŮ Pro převedení objektu na křivky slouží tzv. tvarovací kladívko na alternativním panelu nástrojů. Po převedení objektu na křivky můžeme přesouvat uzlové body.

9 Procvičování učiva Nakreslete různé objekty, např. dle předlohy a zkuste je editovat, přesouvat, měnit jejich rozměry, otáčet. Zkuste také objekty tvarovat pomocí tvarovacího kladívka.

10 POUŽITÉ ZDROJE ING. ROUBAL, Pavel. Počítačová grafika pro úplné začátečníky. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-896-1. Využití programu Zoner Callisto.


Stáhnout ppt "POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google