Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček"— Transkript prezentace:

1 MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček

2 Anotace Seznámení s vytvářením titulních stran a tvorbou obsahu textových dokumentů v programu WORD. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petr Hanáček (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Titulní strana, obsah, dokument, styly Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Titulní strana Při vytváření některých dokumentů (publikací, technických zpráv, projektů …) je vhodné, aby dokument měl titulní stranu. Na titulní straně se uvádí: Název dokumentu Autor Název společnosti Datum nebo alespoň rok vytvoření Případné další důležité údaje charakterizující vytvořený dokument Titulní stranu lze vytvořit podle vlastních požadavků nebo lze využít nabídky návrhů předdefinovaných titulních stran.

4 Předdefinované titulní strany
Program Word nabízí na základní kartě Vložení širokou škálu předefinovaných vzorů titulních stran. Další nabídky lze získat na webu Office.com

5 Příklady titulních stran

6 Vytvoření titulní strany
Po výběru předdefinované titulní strany stačí dopsat potřebné textové údaje, případně vložit obrázky. Předdefinovaný styl titulní strany je možné taky upravit a změnit podle svých požadavků. Můžeme změnit typ, velikost, barvu písma, přesunovat a upravovat grafické objekty.

7 Vložení obsahu U rozsáhlejších dokumentů bývá v úvodu uveden obsah.
Program WORD umožňuje automaticky vygenerovat obsah, podmínkou je práce se styly a rozčlenění nadpisů na úrovně Nadpis 1, Nadpis 2, … Obsah se do dokumentu na určené místo kurzorem vkládá přes kartu Reference.

8 Vytvoření obsahu Program Word nabízí širokou škálu předefinovaných způsobů zobrazení obsahu. Další nabídky lze získat na webu Office.com. Po výběru z nabídky se obsah automaticky vygeneruje a zobrazí na zvolené místo v dokumentu.

9 Příklad obsahu Jednotlivé položky vytvořeného obsahu jsou zároveň hypertextovými odkazy na patřičná místa v dokumentu.

10 Aktualizace obsahu Pokud máme obsah v dokumentu vytvořený a provádíme další úpravy dokumentu, kdy dochází k přesunu textu, musíme provést aktualizaci obsahu nebo obsah vytvořit znovu.


Stáhnout ppt "MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček"

Podobné prezentace


Reklamy Google