Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ

2 Free Powerpoint TemplatesPage 2 AnotaceMateriál poukazuje na rozdělení inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům AutorIng. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovainventář Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Free Powerpoint TemplatesPage 3 INVENTÁŘ→ předměty používané při obsluze  jde o velké množství předmětů, často velké hodnoty  všechen inventář vyžaduje pečlivé ošetřování, udržování a skladování

4 Free Powerpoint TemplatesPage 4 Inventář  rozšiřuje používání různého reklamního inventáře (např. sklenic, ubrusů, popelníků apod.)  výrobci dodávající k určitým značkám svých nápojů speciálně tvarované a značené sklenice

5 Free Powerpoint TemplatesPage 5 Pravidla používání inventáře  v provozu máme pouze nutné množství  ve skladu přiměřenou rezervu  pro každý pokrm nebo nápoj používáme odpovídající inventář  velikost porce má být v souladu velikosti mísy, talíře, příboru (dbáme na estetickou stránku – barva, dekor, znak apod.)

6 Free Powerpoint TemplatesPage 6 Pravidla používání inventáře  používáním různých deček bráníme vzájemnému odírání inventáře, smekání, cinkání, znečišťování apod.  používáme univerzální inventář  pravidelně kontrolujeme stav inventáře, včas vyměňujeme

7 Free Powerpoint TemplatesPage 7 ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE I. Stolový a sedací II. MSI (malý stolní inventář) III. VSI (velký stolní inventář)

8 Free Powerpoint TemplatesPage 8 Gastronomická střediska rozdělení inventáře a) hotelový b) restaurační c) barový d) vinárenský e) kavárenský f) stylový

9 Free Powerpoint TemplatesPage 9 Rozdělení dle použitého materiálu a) dřevěný b) textilní c) skleněný d) porcelánový e) kovový f) z plastických hmot (jedno obrátkový)

10 Free Powerpoint TemplatesPage 10 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA."

Podobné prezentace


Reklamy Google