Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN."— Transkript prezentace:

1 Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

2 Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů a odborného výcviku Autor: Květoslava Švagerová

3 Práce při slavnostních hostinách s nabídkovými stoly Raut – Recepce Výukový a kontrolní materiál v Odborném výcviku pro 3. ročníky v návaznosti na probrané učivo „ Raut – recepce“ a na literaturu: Gustav Salač -Stolničení

4 Raut-recepce Doplň v textu chybějící údaje: •Jaký je zásadní rozdíl mezi banketem a rautem: •Od jakého počtu hostů je vhodné pořádat raut: •Definuj stručně, co je to recepce:

5 •Vhodná doba k pořádání rautu je: ……………………………. •Jaká kuchyně převládá u rautu – teplá nebo studená…………. •Vyjmenuj 10 studených pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... ………………………………………………………………... •Vyjmenuj 5 teplých pokrmů vhodných na rautový stůl…………………………………………………………….. ……………………………………………………………….... …………………………………………………………………

6 •Vyjmenuj jaké základní nápoje patří na rautový nápojový stůl…………………………………………………………… ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… ………………………………………………………………… •Vyjmenuj základní stoly při rautu: •1/ •2/ •3/ •4/ •5/

7 Klasický rautový studený stůl Nakresli a popiš rozložení inventáře, dekorace a pokrmů na klasický studený stůl při rautu:

8 V textu vyber a označ správné odpovědi: •Při rautu se: a/ sedí b/ stojí c/ sedí i stojí •Je recepce slavnostnější forma než raut: a/ ne b/ ano •Pro koho bychom měli mít při rautu místa k sezení: a/ pro všechny b/ pro nikoho c/ pro starší osoby •Hosté si při rautu a recepci pokrmy: a/ vybírají sami b/ jsou plně obslouženi c/ host si vybírá, obsluha pouze pomáhá •Mohou se u rautu podávat i pokrmy jako je krocan, šunka s kostí, sele: a/ ano b/ne •Musí být při rautu zasedací pořádek: a/ ne b/ ano •Mohou se u rautu podávat i míšené nápoje a káva: a/ ne b/ano •Mohou se při příchodu nabízet hostům chuťovky a aperitiv: a/ ano b/ ne

9 •Který stůl je u rautu dominantní : a/ studený b/ teplý, c/ nápojový •Prostírají se stoly u rautu: a/ 30 cm přes okraj stolu b/ 5 – 10 cm od podlahy •K založeným pokrmům na rautovém stole dodáváme: •a/ kávovou lžičku b/ překládací příbor c/ masovou vidličku •Mohou být u rautu prostřeny i kuřácké stolky: a/ ano b/ ne •Provádí se u rautu uvítání hostů a zahájení krátkým projevem: a/ne b/ ano


Stáhnout ppt "Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN."

Podobné prezentace


Reklamy Google