Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění bezé hmoty vč. výrobního postupu, výrobků a vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Bezé hmota -_my_very_first_cake!.jpg?uselang=cs Autor: Sacha Chua

3 Charakteristika hmota má bílou barvu s tečkami po použité jádrovině - arašídy, kokos má sladkou chuť hmota obsahuje méně cukru než hmoty sněhové obsahuje mouku tvarujeme roztíráním na pečící papír pečeme při 220 °C

4 Výrobní postup bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu zamícháme mouku s jádrovinou poté roztíráme pláty na pečící papír před pečením posypeme moučkovým cukrem upečené, vychladlé korpusy poprášíme moukou a skládáme na sebe

5 Vady hmota je řídká, málo objemná - znečištěné bílky - přešlehané bílky pláty jsou nízké - příčinou je nedokonalé posypání povrchu moučkovým cukrem

6 na povrchu jsou zkaramelizované puchýře - příliš vysoká teplota při pečení - pláty byly poprášeny silnou vrstvou moučkového cukru zvlhlé a slepené pláty - teplé pláty byly skládány na sebe

7 Štafetky trvanlivé 3 dny mají tvar válečků plníme kávovým máslovým krémem máčíme v CKP hmotnost výrobku je 50 g

8 Výrobní postup na roládový plát rozetřeme máslový kakaový krém plát stočíme do rolády po ztuhnutí krájíme na jednotlivé díly po obou koncích máčíme v CKP

9 Kávové bezé řezy trvanlivé 4 dny mají tvar obdélníkových řezů plníme kávovým krémem potahujeme CKP, zdobíme hoblovanými mandlemi hmotnost výrobku je 60 g

10 Výrobní postup 4 bezé pláty spojíme máslovým kávovým krémem vrchní plát posypeme hoblovanými praženými mandlemi přestříkáme čokoládovou polevou po ztuhnutí krájíme na jednotlivé řezy

11 Zápis Bezé hmota Charakteristika: hmota má bílou barvu s tečkami po použité jádrovině (arašídy, kokos) má sladkou chuť hmota obsahuje méně cukru než hmoty sněhové a mouku tvarujeme roztíráním, pečeme při 220 °C

12 Výrobní postup: (viz učebnice) Vady: hmota je řídká, málo objemná pláty jsou nízké na povrchu jsou zkaramelizované puchýře zvlhlé a slepené pláty

13 Výrobky: Štafetky Kávové bezé řezy

14 Použité zdroje ue_tart_-_my_very_first_cake!.jpg?uselang=cs ue_tart_-_my_very_first_cake!.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google