Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.12.STR Anotace: Montáže a opravy, racionalizace montáže, virtuální montáž. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Racionalizace montáže Rozumíme tím cílevědomou činnost zaměřenou na zvýšení technicko-organizační úrovně montážního procesu, a to při maximálním využití všech stávajících zdrojů, prostředků, hmotných a lidských činitelů. Racionalizace montáže se většinou zaměřuje na technologickou přípravu montáže a montážní proces.

3 Racionalizace technologické přípravy montáže Spočívá v automatizované tvorbě montážně technologických postupů pomocí výpočetní techniky s využitím: typových montážních operací - potřebné vybavení pracoviště pro určitou sériovost výroby, vybavení nářadím, příslušnou klasifikaci pracovníků, skupinové montáže skupin výrobků - třídění podle tvarů, rozměrů apod.

4 Racionalizace montážního procesu zahrnuje: Uspořádání montážního pracoviště rozměry pracovních ploch rozmístění jednotlivých předmětů na pracovišti vybavení pracoviště pracovní prostředí

5 Racionalizace montážního procesu zahrnuje: Výběr vhodného druhu montážní činnosti Zejména z hlediska přesnosti práce na montáži, s ohledem na optimální stupeň mechanizace a automatizace.

6 Racionalizace montážního procesu zahrnuje: Organizace montážního procesu Zejména se jedná o pohyb pracovníků, montážních celků, specializace pracovišť, dělba práce mezi jednotlivými pracovišti.

7 Racionalizace montážního procesu zahrnuje: Virtuální montáž Pomocí programového vybavení lze vizuálním způsobem vyzkoušet, jak je možné skládat jednotlivé díly do vyšších celků navrhovaného výrobku.

8 Lze tedy říci, že: Vzájemné propojení konstrukčních a montážních simulačních programů umožňuje okamžité změny rozměrů a tvarů a odstranění zjištěných nedostatků. Racionalizace montáže

9 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem racionalizace montáže Rozumíme tím cílevědomou činnost zaměřenou na zvýšení technicko-organizační úrovně montážního procesu při maximálním využití všech stávajících zdrojů, prostředků, hmotných a lidských činitelů. Racionalizace montáže se většinou zaměřuje na technologickou přípravu montáže a montážní proces. Uspořádání montážního pracoviště Rozměry pracovních ploch, rozmístění jednotlivých předmětů na pracovišti, vybavení pracoviště, pracovní prostředí.

10 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden."

Podobné prezentace


Reklamy Google