Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."— Transkript prezentace:

1 Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Technologické postupy 2 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_01 Název DUMu: Přílohy z luštěnin Pro obor vzdělávání: E/01, E/02 Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Renata Navrátilová Datum:

2 Střední škola Oselce Vaření luštěnin Luštěniny přebereme, propereme a namočíme ve studené vodě. Fazole, hrách, sóju a cizrnu namáčíme den předem (8 – 12 hodin), čočku hodiny před vařením. Luštěniny nabobtnají a rychleji se uvaří. Dáváme je vařit do studené vody.

3 Střední škola Oselce Luštěniny Hrách žlutý Čočka FazoleCizrna

4 Střední škola Oselce Přílohy z luštěnin Vařený hrách s kysaným zelím Namočený hrách uvaříme doměkka, osolíme, promastíme sádlem. Podáváme s kysaným zelím bez nálevu, případně s vařeným uzeným masem.

5 Střední škola Oselce Přílohy z luštěnin Hrachová kaše Namočený hrách uvaříme doměkka, umeleme na masovém mlýnku, přidáme sůl, pepř, česnek a majoránku. Podle potřeby můžeme zředit vepřovým vývarem. Na talíři zdobíme osmaženou cibulkou na sádle.

6 Střední škola Oselce Popiš přípravu hrachové kaše

7 Střední škola Oselce Přílohy z luštěnin Čočka nakyselo Namočenou čočku uvaříme do poloměkka, zahustíme cibulovou jíškou, necháme jíšku provařit, ochutíme solí, pepřem a octem.

8 Střední škola Oselce Čočka nakyselo Připravíme si cibulovou jíšku Namočíme čočku Uvaříme do poloměkka Zahustíme jíškou, provaříme, přidáme pepř, sůl a ochutíme octem

9 Střední škola Oselce Přílohy z luštěnin Fazole na paprice Namočené fazole uvaříme doměkka. Připravíme si cibulo-paprikovou jíšku, zalijeme vodou (nebo vývarem B) a provaříme minut. Přidáme vařené fazole a dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a krátce provaříme. Fazole pro zlepšení chuti můžeme vařit se saturajkou a petrželkou

10 Střední škola Oselce Vyber správnou odpověď Jak dlouho namáčíme fazole, hrách, sóju a cizrnu? Přes noc hodin 2 – 4 hodiny 1 hodinu

11 Střední škola Oselce Vyber správnou odpověď Jak dlouho namáčíme čočku ? Přes noc hodin 2 – 4 hodiny 1 hodinu

12 Střední škola Oselce Vyber správné suroviny Na přípravu čočky nakyselo použijeme: Majoránku Čočku Pepř mletý Sůl Cibuli Vodu Hladkou mouku Ocet Olej Česnek Hrubou mouku

13 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Šindelková, Alena. Kuchařské práce: Technologie 1.díl. Praha: Parta, s.r.o., 2006, ISBN X. Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.


Stáhnout ppt "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google