Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE2.20 Dipy Vytvořeno:25.9. 2013 Ověřeno: 14.10. 2013 Třída:SUS2

2 PŘÍLOHY A DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:dip česnekový, broskvový, barbecue, šafránový Anotace: Materiál je určen k seznámení se s dipy používanými v kuchyni při přípravě pokrmů.

3 DIPY

4 Barbecue dip: TP: cibule + česnek + chilli papričky + kečup Heinz + worcester + sojová omáčka + med + pepř + sůl cibulku a česnek orestujeme –) scedíme a po vychladnutí vmícháme ostatní suroviny

5 DIPY Šafránový dip: TP: majonéza + česnek + pepř + bílé víno + růžový pepř + šafrán + pažitka + sůl všechny ingredience smícháme necháme půl hodiny odstát

6 DIPY Bylinkový dip: TP: bílý jogurt + zakysaná smetana + česnek + pepř + tymián + pažitka + petrželka + sůl všechny suroviny promísíme

7 DIPY Broskvový dip: je připravený z broskvové marmelády + jablečného octa + dijonské hořčice + chilli papriček vše promísíme

8 DIPY Česnekový dip: Je studená omáčka připravená z: jogurtu + majonézy + česneku + bylinek a koření ingredience promísíme

9 OPAKOVÁNÍ Na jaký dip restujeme česnek a cibulku? Na berbecue dip. Čím je dochucený bylinkový dip? Česnekem, pepřem, tymiánem, pažitkou, petrželkou a solí.

10 OPAKOVÁNÍ Který dip obsahuje jablečný ocet a dijonskou hořčici? Je to broskvový dip. Jogurt, majonéza, česnek, bylinky a koření jsou pro přípravu dipu? Česnekového.

11 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google