Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z nahřívaných šlehaných hmot – řezy. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot 2. Řezy Author: Evan-Amos

3 Punčové řezy řezy provlhčené punčovým aroma, spojené marmeládou a potažené fondánovou polevou hmotnost výrobku je 60 g Surovinové složení na 162 kusů SurovinyHmotnost v kg korpus K/264,300 marmeláda0,900 punčový rozvar3,600 fondánová poleva1,650

4 Výrobní postup korpusy rozkrojíme na jednotlivé pláty (2 bílé, 1 růžové a 1 žluté barvy) bílý plát potřeme marmeládou a na něj skládáme barevné pláty, navlhčené teplým punčovým rozvarem vrchní část potřeme marmeládou a přiložíme bílý plát, zatížíme druhý den povrch potřeme marmeládou a potáhneme upravenou fondánovou polevou

5 Punčové řezy Obr. 1.

6 Balkánské řezy výrobek je určen k rychlé spotřebě kakaový korpus plněný vrstvou náplně z čerstvého měkkého upotřebitelného odpadu chuť je kakaová, doplněná chutí meruňkového džemu hmotnost výrobku je 50 g

7 Surovinové složení SurovinyHmotnost v kg 2 korpusy K/431,080 meruňkový džem0,800 upotřebitelný odpad- 2,840 punčový rozvar0,600 máslový krém kakaový1,200 čokoládová rýže0,360 CKP0,060

8 Výrobní postup kakaové pláty potřeme meruňkovou marmeládou spojíme náplní s upotřebitelného odpadu provlhčenou punčovým rozvarem, necháme ztuhnout povrch i strany potřeme máslovým kakaovým krémem strany posypeme čokoládovou rýží zdobíme po krajích i do středu máslovým krémem, zbytek meruňkovým džemem nakonec nastrouháme neředěnou CKP

9 Máslové tunely jsou složeny ze světlého a kakaového korpusu polévané CKP hmotnost výrobku je 50 g

10 Výrobní postup: roládový plát potřeme máslovým likérovým krémem a rozkrojíme na pásy do středu pásů rozložíme proslazené ovoce pásy vložíme do tvořítka a volný prostor vyplníme pásy z dortové hmoty spojenými marcipánovou hmotou vyplníme zbytkem máslového krému nahoru přiložíme pás a zatížíme po ztuhnutí tunely potáhneme CKP

11 Řezy Malakov k rychlé spotřebě řezy ve tvaru stříšky chuť a vůně jemná, čokoládová, doplněná chutí po rumu a piškotech hmotnost výrobku je 80 g

12 Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg roládová hmota kakaová1,500 hmota piškotová1,000 pražský krém4,000 mléko0,240 rum tuzemský0,150 CKP ředěná0,800 modelovací hmota0,600 strouhaný kokos0,050

13 Výrobní postup kakaový plát ve tvořítku nastříkáme pražským krémem poté střídavě vkládáme piškoty namočené v mléce, ochucené rumem a pražský krém nakonec přiložíme kakaový plát po ztuhnutí vyjmeme z tvořítka a potahujeme CKP ozdobíme modelovací hmotou, pražským krémem a kokosem

14 Zápis Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Řezy Punčové řezy Balkánské řezy Máslové tunely Řezy Malakov

15 Použité zdroje Twins.jpg Twins.jpg Obr vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google