Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje první prezentace Panda velká -patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že jich žije posledních 1000 kusů. -tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje první prezentace Panda velká -patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že jich žije posledních 1000 kusů. -tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou."— Transkript prezentace:

1 Moje první prezentace Panda velká -patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že jich žije posledních 1000 kusů. -tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou výškou m. n m., kde se vyskytují pralesy s dostatkem bambusu. Ten tvoří klíčovou složku v jídelníčku. -Nejvíce z nich jich žije ve 28 okresech na severu a severozápadě provincie Sečuan (Sichuan) ŽIRAFA AFRICKÁ -váží až 900 kilogramů, dožívá se v průměru let. Samice jsou obecně trošku menší a lehčí. Přirozeným prostředím pro žirafy jsou suché savany a otevřené pláně. Díky dlouhému jazyku, šikovné stavbě páteře a ohebným nohám může žirafa dosáhnout na velké množství potravy. Dlouhým jazykem (až 50 cm) přitáhne větev, obalí jí svými hustými slinami a poté z ní sejme listí svými hřebenovitými zuby. Slon africký -je savec z řádu chobotnatcu. Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m. Slon africký se vyskytuje roztroušeně v celé Africe jižně od sahelu, ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu na celém kontinentu, i v severní Africe. Obývá poměrně rozmanité prostředí. Slony můžeme najít v deštny les

2 Medvěd lední -je největší druh medvěda. V kohoutku měří 1,5 m, délka těla činí 2,5 m a výška vzpřímeného těla se pohybuje okolo 2,4-3,3 m. Samci váží 400–600 kg, samice 300–400 kg. -Tento druh medvěda je typický pro severní polární oblasti. Vyskytuje se v Grónsku, na severním pobřeží Severní Ameriky a Asie. Na všech těchto územích je chráněn a jeho lov se kontroluje. V současnosti se odhaduje, že žije asi těchto medvědů.GrónskuSeverní AmerikyAsie - -je známá mědvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi, který se vyskytoval a vzácně i vyskytuje na území České republiky.mědvědovitášelmačelediČeské republiky -Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největšího zemního masožravce-evropskou medvědem lednímmasožravce Medvěd hnědý

3 -je skupina ještěrů z čeledi chameleonovitých. Zahrnuje 4 rody, kterým všem přísluší české označení chameleon. Dokážou velmi rychle měnit své zbarvení, a například se tak přizpůsobit svému okolí. Dále se dívají každým okem zvlášť (monokulární vidění) a jejich vymrštitelný jazyk je stejně dlouhý jako jeho tělo.chameleonovitýchrody Chameleón -nahrazují v Americe vlastně gamy, které se zde nevyskytují. Dále se ještě vyskytuje 7 druhů na Madagaskaru a jeden druh na Rádži.. -Celkem jich známe asi 700. Obývají tropické a subtropické oblasti. Nejmenší měří 7-8 centimetrů, největší dosahují až dvou metrů. -Nejčastěji žijí na stromech v pralesích, ale vyskytují se i v pouštích, horách nebo u pobřeží moře. Samci jsou větší, mívají různé hřebeny a kožní lemy. Leguán zelený


Stáhnout ppt "Moje první prezentace Panda velká -patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že jich žije posledních 1000 kusů. -tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou."

Podobné prezentace


Reklamy Google