Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvířata divočiny Terezka Mazurová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvířata divočiny Terezka Mazurová."— Transkript prezentace:

1 Zvířata divočiny Terezka Mazurová

2 Žirafa africká Pod názvem ŽIRAFA si všichni představíte zvíře s dlouhatánským krkem.Teď tu máte i další informace o tomto krásném sudokopytníkovi Obývají africký kontinent. Přirozenými nepřáteli žiraf jsou lvi, levharti a hyeny. Samci jsou velcí asi 5,15m a váží až 900 kilogramů. Samice jsou většinou trochu menší a lehčí. Žijí ve skupinách. Samice je březí 457dní a má jedno,výjimečně dvě mláďata.Většinou se rodí v období sucha.Těsně po narození váží mládě 70kg a je vysoké asi 2m.

3 Zebra stepní Zebří černo-bíle pruhovaná srst je velmi známá.
Zebra se prohání po prostorných savanách východní a jižní Afriky. Živí hlavně trávou,ale nepohrdne ani listy nebo dokonce kůrou. Dožívají se 30 až 40 let. Samice je březí 1 rok,po této době rodí jen jedno mládě,které váží 30kg. Zebra je hodně podobná koni.

4 Lev Lev,opravdový král zvířat.
Je to 2. největší kočkovitá šelma (hned po tygrovi) Žije v Africe Jeho jídelníček tvoří antilopy, pakoně,buvoli a zebry. Žijí ve smečkách a na lov jdou většinou pouze lvice ( no přece se král nebude honit za potravou). Samci mají velikou hřívu, kterou se liší od lvic. Samice je březí 100 až 120 dní a rodí 1-4 mláďata. Lvi žijí let.

5 Veverka obecná Hltoun oříšků.
Je to malý hlodavec, obývající lesy Evropy. Potrava se skládá především ze semen šišek, má ráda i houby. Samice může mít dva vrhy za rok, jeden vrh obsahuje obvykle 3-4 mláďata, která se rodí po 38 až 39 denní březosti. Mláďata se rodí slepá a po narození váží g. Veverka se dožívá obvykle 3 let.

6 Káně lesní Konečně nějaký ptáček.
Stejně jako veverka i káně žije v Evropě. Jeho potrava se skládá z různých myší a hrabošů. Délka těla je přibližně 53cm,rozpětí křídel cm a hmotnost 0,7-1,3kg Káně se dožívá až 10 let. Samice klade 1 nebo 2 nažloutlá vejce s rezato-hnědými skvrnami.


Stáhnout ppt "Zvířata divočiny Terezka Mazurová."

Podobné prezentace


Reklamy Google