Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Medvědi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Medvědi."— Transkript prezentace:

1 Medvědi

2 druhy medvědů Medvěd baribal Medvěd hnědý Medvěd lední Medvěd kodiak Panda velká Medvěd malajský Medvídek koala

3 Medvěd baribal

4 Medvěd baribal Ačkoli patří mezi šelmy, živí se převážně rostlinnou stravou. Často rozhrabává svými tlapami staré a ztrouchnivělé pařezy, hledá v nich totiž hmyz a larvy. Součástí jeho jídelníčku jsou i ptačí mláďata a vajíčka, která většinou hledá ve vysokých korunách stromů. Na rozdíl od některých jiných druhů medvědů umí znamenitě šplhat. Do výšin stromů se musí vydávat i pro svoji velmi oblíbenou pochoutku, kterou je med divokých včel. Kromě toho, že umí výborně šplhat, dokáže i skvěle plavat. V řekách pak loví ryby loví kamzíky běláky, ale velmi zajímavým způsobem.

5 MEDVĚD HNĚDÝ

6 MEDVĚD HNĚDÝ Medvěd hnědý je mohutná šelma se silnými končetinami s velkými, až 15 cm dlouhými drápy, dlouhou srstí a velkou kulatou hlavou. Zbarvení srsti se značně liší podle několika poddruhů ,ale všeobecně se pohybuje od žlutavě plavé až po tmavě černou.

7 Medvěd lední

8 Medvěd lední Lední medvědi žijí většinou samotářsky. Po většinu dne hledají potravu, za kterou jsou schopni putovat i několik desítek kilometrů denně. Jsou velmi obratní, silní a mrštní a dokážou přeskočit až čtyřmetrové díry v ledu. Jsou to také velmi zdatní plavci, nejlepší ze všech medvědů. Plavou rychlostí okolo 10 km/h. Živí se převážně lovem a jejich nejčastější kořistí bývají tuleni.

9 Medvěd kodiak

10 Medvěd kodiak Je největší poddruh medvěda hnědého rozšířený pouze na ostrově. Nebo u pobřeží Aljašky. Kodiak je spolu s ledním medvědem největším žijícím zástupcem své čeledi. Často bývá i více než 3,2 m dlouhý a mnohdy váží i více než 700 kg. Vzhledově se nejvíce podobá medvědu hnědému, od kterého se liší včetně velikosti.

11 Panda velká

12 Panda Velká Je savec nyní řazený do čeledi medvědovití který pochází z centrální Číny. Panda velká, žije v horských oblastech, např. v Tibetu . Od druhé poloviny 20 .století se panda stala národním symbolem Číny. A je zobrazována na čínských zlatých mincích. Panda velká žije téměř nepřetržitě uvnitř bambusových houštin. Přestože se řadí mezi šelmy, je její potrava převážně rostlinná. Její trávící ústrojí má sice stavbu obvyklou spíše pro masožravce, Po odborné stránce je všežravcem neboť je známo, že se příležitostně živí vejci a spolu s bambusem konzumuje také nějaký hmyz. Jsou to pro ni nezbytné zdroje bílkovin.

13 MEDVĚD MALAJSKÝ

14 MEDVĚD MALAJSKÝ Je nejmenším příslušníkem čeledi medvědovitých. V kohoutku je vysoký jen 70 cm a tělo má dlouhé 1,1-1,4 m. Jeho hmotnost je kg s tím, že samice jsou lehčí než samci. Je většinou černý a na krku má bílou skvrnu ve tvaru podkovy. Vyskytuje se v Indočíně, v Indonésii a Malajsii. I když je to plaché zvíře, k člověku se chová poměrně přátelsky.

15 Medvídek Koala

16 Medvídek koala Je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatcem podobně jako třeba klokan . Je jediným známým zástupcem čeledi koalovitých. Živí se listy Eukaliptu.

17 Zdroje: wikipedie,google

18 Vytvořila: Kateřina Niedobová 


Stáhnout ppt "Medvědi."

Podobné prezentace


Reklamy Google