Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_36/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka Schovávaná živočichů Anotace: Výukový materiál je možno použít jako didaktickou hru ve volnější části hodiny. Žáci ve skupině hádají tři živočichy a správně přiřadí text, který daného živočicha charakterizuje. Žáci ve skupině dostanou puzzle živočichů. Text je na interaktivní tabuli, nebo také ofocen. Žáci barevně označují útvary, které patří k jednotlivým živočichům.

2

3

4

5 Je naše největší šelma. Zadní strana uší a tlapky jsou černé. Dožívá se až 12 let. Patří mezi zvláště chráněné, silně ohrožené druhy. Má krátký ocas, malé uši a silné končetiny. Vyhrabává si noru, kde vchod je pod úrovní vody. Má krátké silné končetiny, zploštělou hlavu se skrytýma ušima. Má hustou šedo- hnědo-černou srst. Je všemi mastmi mazaná. Žije samotářsky.

6 Má výborně vyvinutý zrak, čich i sluch. Obývá husté jehličnaté lesy. Má hustou hnědou srst s šedým bříškem. Živí se drobnými hlodavci, měkkýši i rostlinnou potravou. Žije samotářsky. Je aktivní za soumraku a v noci. Mezi prsty má plovací blánu. Vydrží pod vodou i 5 minut. Dožívá se 30-40 let. Má většinou zrzavou srst s bílým pásek na břiše. Žije samotářsky. Mláďata mají okolo krku bílou skvrnu.

7 Má dlouhé tělo cca 80cm a svalnatý ocas. Zimu tráví v brlohu v zimním spánku. Hlavní potravou jsou ryby, drobní savci a ptáci. Velice ráda se vyhřívá na slunci. Váží okolo 12kg. Váží asi 10 kg a má dlouhý huňatý ocas. Obývá břehy tekoucí i stojaté vody. U nás se hojně vyskytuje v našich lesích. Mimořádná pochoutka pro něj je včelí med. Patří mezi obzvláštně chráněná zvířata, kriticky ohrožené druhy. Byla skoro vyhubena. Je všežravec. Žere rostliny, loví zvířata, nepohrdne zdechlinou.

8 Obrázky jsou použity z webu – wikimedia Liška obecná [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Vulpes_vulpes_ pup_sitting_on_stone.jpg Vydra říční [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fischotter_Lutra_lutra1.jpg Medvěd hnědý [cit.2011-20-07].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Brown_bear_%28Ursus_arctos_arc tos%29_running.jpg


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google