Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_15/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka ČASOVÉ ÚDAJE / rok, den,…/ Anotace: Výukový materiál je možno použít při výuce tematického celku Lidé a čas Žáci pracují na pracovním listu č.2 samostatně nebo na interaktivní tabuli s učitelem. Žáci říkají, jak dlouho trvají různé činnosti. Na pracovním listu 3 má učitel příklady otázek.

2 Čas plyne jako beránci po obloze. Co trvá déle, a co jen chvíli? Rok, hodina, měsíc, minuta, den, týden, léto, století - dopiš do obláčků Zavazování bot, 30 dní=sádra na ruce, 60minut=pohádka, 3měsíce=prázdniny, 24 hodin=uklizený pokoj, čtyři roční období, sedm dní, lidský život

3 Století=100 roků 1 rok má 12 měsíců,365 dní 1 měsíc má 30 (28)dní, 1 den má 24 hodin 1hodina má 60 minut 1 minuta má 60 sekund Kolik máš roků ? Kolik má rok ročních období? Jak dlouho člověk, moucha, želva.., jak dlouho ti trvá sníst oběd? Kolik roků má tvoje máma? Za kolik let ti bude 20let? Za jak dlouho doběhneš do ředitelny a zpět? Jak dlouho si máš čistit zuby?

4 Obrázek otazníku použit z klipartu MS.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google