Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anakonda Velká.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anakonda Velká."— Transkript prezentace:

1 Anakonda Velká

2 Nějaký info na ůvod Anakonda velká (Eunectes murinus) je velký had z čeledi hroznýšovitých. Anakonda velká je nejtěžším hadem světa. Je pravda, že cítí-li se anakonda ohrožena, nebojí se bez zaváhání zaútočit i na člověka. To samé lze ovšem říci i o jiných, a daleko menších hadech. Bohužel, i anakonda se stává obětí chamtivosti člověka. Poptávka po hadí kůži je stále vyšší než nabídka, a tak je tvrdě pronásledována. Navíc je anakonda velkou pochoutkou pro místní domorodce.

3 POPIS Má olivově, nebo žlutohnědě zbarvené tělo, s okrouhlými tmavými, až černými skvrnami. Od očí se až ke koutkům tlamy táhnou nažloutlé, bílošedé, nebo načervenalé, černě olemované proužky. Její mláďata jsou zbarvena velice pestře. Běžně dorůstá v dospělosti okolo 5 m. Dorůstá podobně jako krajta mřížkovaná až do délky metrů, ovšem je daleko těžší. Osmimetrová anakonda může mít hmotnost až kolem 250 kg, nejvyšší doložená hmotnost byla 300 kg.

4 Stanoviště Anakonda Velká je snad nejvíce ze všech hroznýšovitých spjata s vodou. Její oči, vystouplé a položené navrch hlavy, jsou toho důkazem. Téměř nikdy se nevzdaluje daleko od vody. Dává přednost stojaté, nebo líně tekoucí vodě, velmi hojná je v záplavových oblastech. V době, kdy bažiny a řeky vysychají, upadá do stavu jakési strnulosti. Výborně plave, ve vodě vyvine značnou rychlost a obrovskou sílu. Na souši se pohybuje pomalu.

5 Rozšíření Obývá Amazonský deštný prales. Je možno ji spatřit v Brazílii, Kolumbii, Peru, Venezuele, Guyaně a na Trinidadu. Potrava V potravě není vybíravá, v přírodě loví kajmany, želvy a ryby, ale i ptáky, kapybary a jiné savce. V zajetí se krmí savci a ptáky přiměřené velikosti. Anakondy jsou schopny ulovit až sedmdesátikilové prase. Většinou útočí z vody, ale jsou známy i případy, kdy svou kořist napadla ze stromu. Svou kořist tráví několik týdnů zalezlá v různých úkrytech.

6 Chov v zajetí Pro chov anakondy je třeba mít povolení. Vzhledem k její velikosti a časté útočnosti je nutné zachovávat potřebná bezpečnostní opatření. Kousnutí anakondou značně krvácí a může se zanítit. Pro anakondu velkou zařizujeme co největší nádrž se silnou větví a velkým vyhřívaným bazénem, neboť tento had tráví většinu času ve vodě. Teplotu °C udržujeme po celých 24 hodin. Mláďata jsou dlouhá od 35 do 70 cm a bývá jich kolem 30. Anakondy se dožívají až 25 let.

7 ... a pár fotek, ...

8

9 Konec „Haf, haf!!!” Zdroj inforomací:
jako obvykle „Haf, haf!!!”


Stáhnout ppt "Anakonda Velká."

Podobné prezentace


Reklamy Google