Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení."— Transkript prezentace:

1 Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.

2 Nosorožec tuponosý Žijí už jen v ZOO
Nosorožec tuponosý, bílý, širokohubý nebo také tuporohý - všechna tato jména patří jedinému zvířeti, které je hned po slonovi druhým největším žijícím suchozemským savcem na světě.

3 Kakapo soví Úplně jiný papoušek
Od všech papoušků se liší snad úplně vším. Opravdu papouščí je na něm snad jen zobák - ale podobný může mít třeba i chobotnice.

4 Želva sloní Obři z ostrovů
Ostrovní zvířena bývá vždycky něčím zvláštní. Tak například obrovské želvy, jako jsou želvy sloní, se mohly vyvinout jen na Galapágách, osamělých ostrovech ztracených v oceánu.

5 Lachtan japonský Lachtan japonský (Zalophus japonicus či Zalophus californianus japonicus) byl ploutvonožec z čeledi lachtanovitých (Pinnidae), který vyhynul zřejmě po roce 1950[1].

6 Tygr sumaterský Tygr sumaterský je mezi tygry nejmenší, což je pro něj výhodné při pohybu v husté džungli. Srst má výrazdnou hnědooranžovou barvu, černé pruhy jsou poměrně úzké a hustě naskládané vedle sebe. Zvláště samci mají velmi výrazné licousy.

7 Medvěd lední Medvěd lední Ursus maritimus (označovaný též jako polární medvěd) je největší druh medvěda. V kohoutku měří 1,5 m, délka těla činí 2,5 m a výška vzpřímeného těla se pohybuje okolo 2,4–3,3 m. Samci váží 400–700 kg, samice 300–400 kg.

8 Čáp černý Čáp černý (Ciconia nigra) je zástupcem čeledi čápovitých (Ciconiidae). Je to velký, převážně černý pták s bronzovým leskem, červeným dlouhým zobákem a bílým břichem. Mezi samcem a samicí téměř není rozdíl, mláďata jsou matově hnědá s šedozeleným zobákem.

9 Žirafa Rothschildova Žirafa Rothschildova, psáno také jako žirafa Rotschildova, (Giraffa camelopardalis rothschildi nebo Giraffa camelopardalis rotschildi) je druhým nejvíce ohroženým poddruhem žirafy jen s několika sty členy.[1] Byla pojmenována po zakladateli muzea v Tringu Lionel Walter Rothschildovi[2] Všechny, které žijí ve volné přírodě, jsou v chráněných oblastech v Keni a Ugandě.

10 Medvěd ušatý Medvěd ušatý (Ursus thibetanus) patří mezi menší medvědy, obývá střední a východní Asii, stoupá vysoko do hor a docela obratně šplhá po stromech. V přírodě se živí hlavně kořínky, žaludy, ořechy, výhonky a jinými plody, je téměř úplný vegetarián, někdy se v jeho jídelníčku vyskytuje také med a hmyz, např. mravenci, a také si občas chodí přilepšit na lidské pole.


Stáhnout ppt "Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení."

Podobné prezentace


Reklamy Google