Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výskyt Opice makak Popis Makakové jsou středně velká roztomilá zvířata masivní postavy. Před chladem je při velmi nízkých teplotách chrání velice hustá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výskyt Opice makak Popis Makakové jsou středně velká roztomilá zvířata masivní postavy. Před chladem je při velmi nízkých teplotách chrání velice hustá."— Transkript prezentace:

1

2 Výskyt Opice makak Popis Makakové jsou středně velká roztomilá zvířata masivní postavy. Před chladem je při velmi nízkých teplotách chrání velice hustá rezavohnědá srst. Mají červenou hlavu a uši, dlouhé licousy a bradku. Dlouhé ruce, nohy a převážně hnědé (někdy až světle černé) oči. Tělo makaků červenolících měří cm, ocas cm a samice váží kolem 9 kilogramů, samec 11 kg.hlavuuširucenohyočiTělokilogramů Jak už bylo výše zmíněno, tento živočich žije v Japonsku, kde nedokáží přežít mnohá jiná zvířata. Je totiž schopný odolávat chladným zimám plných sněhu i mrazivým teplotám. Dokonce se při hledání potravy dokáže prohrabat vrstvou sněhu silnou až 1,5 metru.živočich Japonsku zimámsněhumrazivýmteplotámpotravymetru

3 Popis HmotnostHmotnost: kgkg DélkaDélka těla: cmcm VýškaVýška v kohoutku: cm Ocas: cm Tyto zebry mají velice proměnlivou kresbu, a to jak v rámci jednotlivých poddruhů, tak i mezi jednotlivci. Směrem k jihu celkového areálu jsou pruhy obvykle světlejší. Tělo má zebra stepní válcovité a nohy štíhlé; končetina prodělala vývoj, během kterého se zachoval jen třetí prst, který je silný a opatřený kopytem. Na hřebeni krku je malá vztyčená hříva. Zuby jsou přizpůsobeny k okusování a drcení potravy pohyblivé pysky a nozdry. má rozhled na všechny strany. Zrak mají zebry jak ve dne, tak v noci výborný. Uši mají dlouhé a umožňují jim otáčet se při lokalizaci zvuků, aniž by zvíře muselo hnout tělemjihuTěloprstkopytemkrkuhřívaZubypyskynozdry ZrakdnenociUšizvuků

4 Popis Žirafa (Giraffa camelopardalis) je mohutný sudokopytník, v současnosti nejvyšší ze všech suchozemských živočišných druhů. Samci dosahují velikosti od 4,8 až do 5,5 metru a váží až 900 kilogramů (rekordní jedinec, zastřelený roku 1934 v Keni byl vysoký 5,87 metru a vážil zhruba 2000 kg). Samice jsou obecně trochu menší a lehčí. sudokopytník1934Keni V zajetí se dožívá zhruba 25 let. Žije ve skupinách, ale ty nejsou stále. Za život vystřídá větší množství skupin. Ač původem z Afriky je žirafa příbuzná s jelenem či krávou. Nicméně žirafa náleží do vlastní čeledi, kterou sdílí pouze se svým nejbližším příbuzným okapim.Afrikyokapim

5 Tohoto papouška si lze snadno splést s arou araraunou, ale při bližším prozkoumání má na hrdle na rozdíl od ary ararauny modrou barvu a jemnou hlavu zdobí méně masivní zobák. Základní zbarvení je modré a žlutooranžové. Zobák je černý, kulaté oko má žlutavou duhovku. Mladí ptáci ji však mají do jednoho roku spíše šedou. Částečně holá oblast obličeje bývá bílá, ale pokud je pták rozrušený, může dostat nádech do růžova. Váží obvykle kolem 750 gramů a měří 88 centimetrů. Velkou část délky papouška tvoří ocas.papouškaarou araraunouhrdlezobákoko duhovkuptáciocas Popis

6 Slon africký (Loxodonta africana) je savec z řádu chobotnatců. Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m. Slon africký se vyskytuje roztroušeně v celé Africe jižně od Sahelu, ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu na celém kontinentu, i v severní Africe. Obývá poměrně rozmanité prostředí. Slony můžeme najít v deštných lesích, na savanách a vystupují až do horských oblastí do 5000 m n. m. Sloni jsou poměrně přizpůsobiví - důležitý je pro ně jen dostatek potravy, vody a stínu.chobotnatcůsavecAfriceSaheludeštných lesíchsavanách Popis

7 Popis Kobra královská (Ophiophagus hannah) je druhem jedovatého hada z čeledi korálovcovitých, který žije v oblasti jižní a jihovýchodní Asie, od Indie po Filipíny a Jávu. Je považována nejen za nejdelší kobru, ale i za nejdelšího jedovatého hada světa, který dorůstá délky až 5,7 metru. Tělo kobry je olivově zelené s příčnými pruhy. Její uštknutí bývá pro člověka, díky velkému množství jedu, z více než 75 % smrtelné. Její jed je neurotoxický, způsobuje tedy paralýzu nervového systému.hadakorálovcovitýchAsieIndie FilipínyJávukobru jedovatéhočlověkasmrtelné nervového systému

8 Popis Nosorožec dvourohý neboli černý, je menším ze dvou druhů afrických nosorožců. Tělo je silné a kůže má šedou barvu, je skoro holá, bez větších kožních záhybů. Srst má pouze na koncích uší a ocasu. Hlava je krátká a vyrůstají na ní dva rohy, které jsou tvořeny z keratinu (rohoviny) - což je hmota ze které rostou lidské nehty a vlasy. Hlavu nosí pod úrovní hřbetu. Nemá týlní hrbol jako nosorožec tuponosý. Nohy jsou krátké a silné. Další viditelný rozdíl mezi těmito druhy je horní pysk, který má nosorožec dvourohý protažený do špičky a může s ním tak otrhávat listy a větvičky ze stromů a keřů.

9 Popis Krokodýl nilský je zbarven šedozelenou barvou a je relativně mohutný. Mezi prsty má plovací blány. Jeho ocas i hřbet je pokrytý výstupky. Hlava je úzká a dlouhá. Krokodýl nilský má 64 až 68 ostrých zubů muže s nimi jen kousat, ne žvýkat. Samec je podstatně větší než samice. Krokodýl nilský ve vodě plave díky mohutného ocasu který se hodí i k lovu. Druh většinou žije samostatně někdy i ve skupinách. Samci jsou agresivní a zabíjí i jiné krokodýly a mláďata. Rekordní délka krokodýla nilského je mezi 6 a 7 metry (roku 2007 pozorovaný exemplář pojmenovaný Gustav) a za dobrých podmínek se tento druh dožije nad sto let.zubůagresivní2007

10 Popis Velbloud dvouhrbý je velké zvíře s dlouhýma nohama, delším krkem, které měří na délku cm a na výšku v kohoutku cm. Jeho hmotnost se pohybuje nejčastěji od 450 do 650 kg, ale může přesáhnout i 670 kg. Má poměrně malou hlavu s prodlouženými nozdrami, který přečnívají nad horní mohutný, krátce osrstěný a rozštěpený pysk. Rostliny trhají pomocí dlouhých spodních řezáků, které směřují dopředu a pohybují se proti bezzubé horní části. Jeho největší charakteristikou jsou dva hrby. Před vniknutím rozvýřeného písku do očí ho chrání silné řasy a podobný účel mají i jeho štěrbinové, uzavíratelné a směrem nahoru posunuté nozdry, které také zabraňují většímu úniku vodních par z těla. Jeho další charakteristikou je jeho pohyb, jelikož zvedá jak při chůzi nebo běhu obě pravé nebo levé nohy najednou, což se projevuje kolébavou chůzí.cm hmotnost

11 Popis Tygří samci měří 2-3 m bez ocasu a 3-4 m včetně, dosahují hmotnosti kg a výška v kohoutku činí 91 cm. Délka hlavy činí 25-38cm. Většina tygrů váží v průměru kolem 260kg, dosahuje délky 3 m (včetně ocasu). Je známo hodně případů kdy tygr přesahoval hmotností 300 kg. Samice měří 1,5-2 m bez ocasu a 2,5-3 m s ocasem. Váží kg. V kohoutku měří zhruba 75 cm, délka hlavy je cm. V průměru dosahují samice délky 2,5 m, váhy 150 kg a výšky v kohoutku 80 cm. Pruhování je méně husté než u ostatních tygrů, černé na žluto až oranžovo hnědém podkladě. Jeho zbarvení ho v lesních porostech dokonale maskuje. Černé pruhy na jeho srsti totiž připomínají stíny rostlin a větví.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22


Stáhnout ppt "Výskyt Opice makak Popis Makakové jsou středně velká roztomilá zvířata masivní postavy. Před chladem je při velmi nízkých teplotách chrání velice hustá."

Podobné prezentace


Reklamy Google