Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu."— Transkript prezentace:

1

2 Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu Szpakovou, ředitelku PPP Louky

3 Sadili jsme další stromy

4 Vysazovali jsme keře

5 Uklízeli jsme Kozlův Žleb Naši žáci uklízeli Kozlův žleb, který je místem, kde tráví svůj volný čas.

6 Budeme sponzorovat zvířátko v naší ZOO částkou 2000,- Kč ročně Mapa výskytu Kotul veverovitý

7 Kotul veverovitý(Saimiri sciureus) Třída: Savci Řád: primáti Výskyt: Jižní Amerika (Kolumbie a severní Peru až SV Brazílie) Hmotnost: 0,6 – 1,4 kg Délka těla: 25 – 32 cm, délka ocasu: 37 – 43,5 cm Věk: 6 – 7 let, v zajetí až 20 let Charakteristika: Drobné opice pro které jsou charakteristické blízko u sebe posazené oči, velké boltce a hustě osrstěný nechápavý ocas. Zbarvení je zelené či zelenošedé – v různé intenzitě, nohy jsou žluté až oranžovo-žluté. Hlava je zbarvena stejně jako hřbet. Prostředí a stanoviště: Nemají rádi rozlehlé pralesy. Vyskytují se spíše v řídkých lesích, na březích řek, palmových i banánových plantážích. Způsob obživy: Jejich potrava je smíšená. Najdeme v ní ovoce, semena, květy, pupeny, listy, hmyz i drobné obratlovce. Způsob života – sociální struktura: Kotulové jsou vysoce společenská zvířata, která vytvářejí až stohlavé tlupy. V jednotlivých skupinách je přesný hodnostní žebříček. Při označování teritoria používají tyto opice vlastní moč, kterou chytají tlapkami a parfémují si jí také dlouhé ocasy. Kromě toho nadřízení jedinci natírají svou močí jedince podřízené. Rozmnožování: Březost trvá 152 – 172 dní. Rodí se 1 mládě, které matka zprvu nosí na hrudi, později na hřbetě. Dospívají nejdříve ve třech letech. V zajetí se mohou se dožít až 20 let. Ochrana druhu: V současné době nejsou zavedena žádná ochranná opatření. Zajímavosti: - Mozek kotula je v poměru k tělesné hmotnosti zhruba dvakrát větší než u člověka. Nejvyvinutější jsou ovšem ty části, které zodpovídají za koordinaci pohybu, zatímco stupněm zvrásnění mozkové kůry za jinými opicemi zaostává. - Nemají rádi příliš vlhkou a šťavnatou potravu, pokud ji dostanou, tak ji vysoušejí koncem ocasu. - Byli prvními primáty v kosmu. Zvířata v ZOO Zlín - 4 samci, 37 samic a 8 mláďat (6 z roku 2006) - v zoo chováni od roku 1999

8 Uspořádali jsme přednášku o hadech a nebáli jsme se (tedy skoro všichni)

9 Zúčastnili jsme se výtvarné soutěže „Krajina včera, dnes a zítra“ a získali jsme i ocenění – 1. a 3. místo.

10


Stáhnout ppt "Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu."

Podobné prezentace


Reklamy Google