Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání."— Transkript prezentace:

1 Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání je považováno to, co nepřidává hodnotu výrobku. Eliminace plýtvání se dosahuje dodáním materiálu v pravou chvíli na správné místo. Pro zvládnutí tohoto principu je každá operace přísně synchronizována s následující.

2 Kde se JIT používá Ačkoli byl JIT vyvinut pro výrobní prostředí, zdá se že není důvod proč by se nemohl tento koncept rozšířit do všech podnikatelských prostředí. Základní princip je získat to, co je třeba , a to právě v čase, kdy je to třeba.

3 Jak se JIT používá (Stadium 1)
PŘÍPRAVA PODNIKU NA TOKY, PRUŽNOST, ZKRACOVÁNÍ PRÚBĚŽNÝCH ČASÚ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ZAMĚŘENÍ ŘÍZENÍ POPTÁVKY ÚDRŽBA (TPM) KVALITA (TQ) MALÉ STROJE DISPOZICE ZKRÁCENÍI ČASÚ ZMĚN PŘÍPRAVA TÝMU

4 Jak se JIT používá (Stadium 2)
”OKAMŽITÁ” PRODUKCE BEZ PLÝTVÁNÍ ANGAŽOVANOST TÝMU ZVIDITELNĚNÍ SBĚR DAT Z PROCESU PROSAZOVÁNÍ ZLEPŠOVÁNÍ ROZVRHOVÁNÍ ŘÍZENÍ ZÁSOB TAH A SYNCHRONIZACE MĚŘENÍ


Stáhnout ppt "Co je Just in Time? V současnosti je Just in Time procesem dosažení dokonalosti ve výrobní společnosti založený na kontinuální eliminaci plýtvání. Za plýtvání."

Podobné prezentace


Reklamy Google