1. Zvolte předmět podnikání. 1.1. Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vize, Strategie, Cíle.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Obchodní společnosti.
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Založení a vznik Fiktivní firmy
UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Podnik, jeho cíle a funkce
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Poskytování služeb jako ekonomická činnost. Tvorba podnikatelského plánu Analogie s výrobními podniky Nutno mít na zřeteli charakteristické vlastnosti.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné.
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Odkud stát získává peníze.  Přímé : platí daňový poplatník (občan odvádějící tuto daň) přímo státu, prostřednictvím finančního úřadu  Nepřímé : platí.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 4. duben 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.8.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
Podnikání - živnost Petr Machala.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
OBCHODNÍ JMÉNO PODNIKU. Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1161 Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Obchodní společnosti.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Komanditní společnost
Ing. Veronika Dostálková MBA PODNIKÁNÍ - ÚVOD Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Živnostenské podnikání Výuková prezentace. Živnost je: soustavná činnost, prováděná samostatně podnikatelem, jeho vlastním jménem, na jeho vlastní odpovědnost,
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
Ing. Veronika Dostálková MBA SAMOSTATNÉ OPAKOVÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Živnostenský zákon Podnikání.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Obor podnikání, název a umístění firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obchodní společnosti I.
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Výchova k občanství 9.ročník
ŠABOLONA OBCHODNÍHO DOPISU
1. PODNIKÁNÍ Ing. Martina Kozáková.
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Postup při zřizování obchodní společnosti
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_311 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

1. Zvolte předmět podnikání Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání vycházejte z vašich osobnostních a osobních předpokladů, ale i z tržního prostředí, do kterého se chcete zapojit a být úspěšní. * - Odpovězte si na otázky: * 1) Budu schopen podnikat sám nebo podnikat se * zaměstnanci? * 2) V čem budu podnikat, abych byl úspěšný? * 3) Nachází se na trhu i konkurenční podniky? * 4) Jaké distribuční cesty budu při prodeji nebo * poskytování služeb využívat? * 5) Čím se budu chtít prosadit na trhu?

* Předmět podnikání: * - rozsah podnikatelské činnosti * - např. poskytování služeb, dopravní, stavební * činnost * - podnikatel může předmět svého podnikání * rozšiřovat nebo zužovat změnou registrace u * Živnostenského úřadu nebo změnou zápisu * předmětu podnikání v obchodním rejstříku

* Pracovní list č. 1: * Vyhledejte na internetových stránkách svůj předmět podnikání a jednotlivé obory - v přílohách Živnostenského zákona: * * * Fotografie: archiv autora *