Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Věcný záměr zákona v vysokých školách. Základní odlišnosti proti stávající právní úpravě.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Akademické orgány vysokých škol
Změny Statutu RVŠ. Pozice studentského náhradníka - současný stav členství – náhradník není členem Rady Čl. I. Členové Rady a) Do Rady může každá vysoká.
1.1. Úvaha MŠMT o předpokladech udržitelnosti soukromé vysoké školy
Novela zákona o vysokých školách RVŠ 2014 Praha,
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Obecně prospěšné společnosti Státní neziskové organizace.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Kvalita ve vzdělávání. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy) se rozumí žádoucí (optimální) úroveň.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Rozpočty územních samosprávných celků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Vládní neziskové organizace
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Terciární vzdělávání. Rysy vysokého školství před rokem Centrálně byrokratické řízení celého systému - Studijní plány i výzkum pod dohledem komunistické.
Veřejná správa ve školství, reforma školství
Terciární vzdělávání.
Financování regionálního školství
Rada VŠ - poznámky Josef Stráský
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Organizace veřejné správy
Územní samospráva Obce
Terciární vzdělávání Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Terciární vzdělávání. Rysy vysokého školství před rokem Centrálně byrokratické řízení celého systému -Studijní plány i výzkum pod dohledem komunistické.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Veřejná správa ve školství
1 Novela zákona o vysokých školách zákon č. 137/2016 Sb., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1 tel.:
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Terciární vzdělávání v ČR VŠ (úr. 6-8 v ISCED 2011) a VOŠ (úr. 5) k celkem 72 VŠ (zdroj ČSÚ)VŠ 26 veřejných vysokých škol (téměř 334 tis.
1 Zajišťování kvality a vnitřní hodnocení kvality Praha, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1- Malá.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Systém zajišťování kvality na UK
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a jeho dopady na MU
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Obecná část rozpočtového práva III
Obecná část rozpočtového práva III
Místní rozpočtové jednotky
Transkript prezentace:

Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6

Terciárne vzdelávanie vysoké školy univerzitního typu vysoké školy neuniverzitního typu vyšší odborné školy jiné vzdělávací instituce, které k tomu získají akreditaci

Vysoké školy členění Kritérium vlastnictví veřejné (zřizují se a zrušují zákonem) soukromé (zřizují se udělením státního souhlasu) státní (vojenské a policejní)

Samospráva veřejné vysoké školy vnitřní organizace, zaměření činnosti VŠ počet přijímaných uchazečů, podmínky pro přijetí tvorba a uskutečňování studijních programů organizace studia rozhodování o právech a povinnostech studentů pracovněprávní vztahy habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem spolupráce s jinými VŠ a zahraniční styky hospodaření VŠ a nakládaní s majetkem stanovení výše poplatků spojených se studiem ustavování samosprávnych akademických orgánů VŠ

Orgány veřejné vysoké školy (VVŠ) Samosprávní orgány akademický senát rektor vědecká rada, příp. umělecká rada (na neuniverzitní VŠ akademická rada) disciplinární komise Další orgány správní rada veřejné vysoké školy kvestor

Akademický senát (AS) samosprávný zastupitelský akademický orgán Má nejméně jedenáct členů, z toho nejméně jednu třetinu a nejvýše jednu polovinu tvoří studenti. Členství v akademickém senátu je neslučitelné s funkcí rektora, prorektorů, děkanů a proděkanů. Funkční období jednotlivých členů akademického senátu VVŠ je nejvýše tříleté.

Rektor jedná a rozhoduje ve věcech školy Rektora jmenuje a odvolává na návrh akademického senátu prezident republiky. Funkční období rektora je tříleté, nejvýše dvě po sobě bezprostředně jdoucí funkční období. Rektora zastupují prorektoři. Prorektory jmenuje a odvolává rektor Mzdu rektora stanoví ministr

Vědecká rada VVŠ členy vědecké rady jmenuje a odvolává rektor, který je zároveň její předsedou nejméně jedna třetina členů jsou jiné osoby než členové akademické obce této školy projednává dlouhodobý záměr VVŠ schvaluje studijní programy vykonává působnost v řízení ke jmenování profesorem a habilitačním řízení

Disciplinární komise VVŠ členy jmenuje rektor z řad členů akademické obce, polovinu členů tvoří studenti funkční období je nejvýše dvouleté projednává disciplinární přestupky studentů VVŠ a předkládá návrh na rozhodnutí rektorovi

Správní řada VVŠ má nejméně devět členů, jejich počet musí být vždy dělitelný třemi členy jmenuje a odvolává ministr jsou v ní zastoupeni představitelé veřejného života, územní samosprávy a státní správy, nemohou být zaměstnanci dané vysoké školy zasedá nejméně dvakrát ročně

Kvestor řídí hospodaření a vnitřní správu VVŠ, vystupuje její jménem v rozsahu stanoveném opatřením rektora jmenuje a odvolává ho rektor

Vnitřní předpisy VVŠ statut veřejné vysoké školy, volební a jednací řád akademického senátu VVŠ vnitřní mzdový předpis jednací řád vědecké rady VVŠ řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků, studijní a zkušební řád, stipendijní řád disciplinární řád pro studenty další předpisy

Statut veřejné vysoké školy název, sídlo a typ vysoké školy, právní předchůdce, podmínky pro přijetí ke studiu a způsob podávání přihlášek, podmínky studia cizinců, seznam akreditovaných studijních programů seznam oborů, ve kterých je vysoká škola oprávněna konat habilitační řízení nebo řízení ke jmenování profesorem, vymezení obsahu, podmínek a četnosti hodnocení činnosti organizační strukturu, ustanovení o poplatcích spojených se studiem, pravidla pro užívání akademických insignií a pro konání akademických obřadů, pravidla hospodaření veřejné vysoké školy.

Rozpočet veřejné vysoké školy Příjmy rozpočtu: dotace ze státního rozpočtu poplatky spojené se studiem výnosy z majetku jiné příjmy ze státního rozpočtu, ze státních fondů a z rozpočtů obcí výnosy z doplňkové činnosti příjmy z darů a dědictví

Veřejná vysoká škola se člení na: fakulty vysokoškolské ústavy jiná pracoviště pro vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost nebo pro poskytování informačních služeb účelová zařízení pro kulturní a sportovní činnost, pro ubytování a stravování zejména členů akademické obce nebo k zajišťování provozu školy

Orgány fakulty Samosprávne orgány: akademický senát fakulty, děkan, vědecká rada fakulty, disciplinární komise fakulty. Dalším orgánem fakulty je tajemník.

Vnitřní předpisy fakulty statut fakulty, studijní a zkušební řád fakulty, pokud se fakulta neřídí studijním a zkušebním řádem VVŠ stipendijní řád fakulty, pokud se fakulta neřídí stipendijním řádem veřejné vysoké školy, volební a jednací řád akademického senátu fakulty, jednací řád vědecké rady fakulty, disciplinární řád pro studenty, další předpisy, pokud tak stanoví statut fakulty.

Studijní programy bakalářský studijní program magisterský studijní program doktorský studijní program celoživotní vzdělávání

Změny ve financování po roce 1989 tzv. přírůstková metoda do roku 1991 od roku 1992 tzv. normativní metoda financování k vysoké školy se stali příspěvkovými organizacemi potřeba vícezdrojového financování

Systém financování VVŠ

Pravidla stanovení výše dotace Základní dotace: Ukazatel A - normativ Ukazatel C– stipendia Ph.D. Ukazatel D-(SOCRATES,CEEPUS,zahran. styky) Ukazatel F – Fond vzdělávací politiky I,II Ukazatel G - FRVŠ Ukazatel I – rozvojové programy Ukazatel M –mimořádné události Dotace na ubytování a stravování studentů

Vývoj normativu

Financování VVŠ z daní- na principu anonymity, neekvivalence, nedobrovolnosti a nepřímé návratnosti formou externalit z poplatků, t.j školného- na principu adresnosti, dobrovolnosti a přímé návratnosti

Stanovení výše školného podíl z nákladů na studium podle atraktivity instituce nebo stdijního programu jednotně pro všechny programy a instituce podle zaměření programu a očekávaného okruhu zájemců

Modely finanční spoluúčasti studentů na studiu vzdělávací poukázky školné bez půjček školné s půjčkami a odkladem platby daňové zatížení absolventů

Porovnání rozpočtů ČVUT a U of Twente