METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Advertisements

Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Úvod do managementu 1. seminář
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Management a rozvoj obcí
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Seminární práce N_TiM/pMPH.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do managementu 1. seminář
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Zuzana khendriche trhlínová
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Doc. PhDr. Radmila Dytrtová, CSc.. Výběr tématu a podklady pro psaní ZP  Podklady pro psaní bakalářských prací na webu ( v rubrice studium.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Bakalářská práce Zbyněk Svozil. Charakteristika bakalářské práce Bakalářská práce je v bakalářských studijních programech nejzávažnější písemnou prací,
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
M ETODIKA ZPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ PRÁCE 1 Účel práce; 2 Zadání, vedoucí práce, konzultant a oponent; 3 Termín odevzdání a rozsah práce; 4 Etapy zpracování.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Seminář Bakalářská práce
Diplomový seminář úvodní přednáška
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Veřejná politika Garant kursu a přednášející:
Institut Celoživotního Vzdělávání
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Diplomový seminář úvodní přednáška
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
Diplomový seminář úvodní přednáška
Transkript prezentace:

METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů

Garant:PhDr. Jana Kohnová, Ph.D. Vyučující:PhDr. Jana Kohnová, Ph.D. Fakulta:Pedagogická fakulta UK Pracoviště:Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství Akadem. rok:2013/2014 Semestr:Letní Rozsah výuky: 2 hodiny přímé výuky / 2 hodiny řízené samostudium Způsob výuky:Kombinované studium Zakončení:Zápočet

OBSAH KURZU: 1. Administrativní postup při zadání ZP a další náležitosti 2. Metodika zpracování ZP a formální požadavky na ZP 3. Podmínky nutné k řádnému odevzdání ZP 4. Praktické ukázky a procvičování postupu a metod při psaní BP 5. Citace a bibliografická norma

ANOTACE: Seminář je zaměřen na osvojení základních požadavků týkajících se psaní odborné práce Je prezentován postup zpracování a administrativních úkonů od zadání až po odevzdání. Student je veden k upřesnění cílů ZP, obsahu a formální struktury. Cílem je také seznámení s platnou bibliografickou normou a procvičení jejího praktického užívání.

TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ, TERMÍNY ZADÁNÍ v rámci předmětu oborová didaktika vypisuje ředitelka ÚPRPŠ na základě návrhu lektora oborové didaktiky formulář pro zadání závěrečné práce termín zadání – do konce června

ODEVZDÁNÍ ZP termín bude upřesněn - listopad ve dvou výtiscích ZP odevzdáte osobně přes podatelnu PedF UK nebo doporučeně poštou - v obou případech na adresu: ÚPRPŠ, sekretariát, M. D. Rettigové 8, Praha 1.

POŽADAVKY NA ODBORNOU ÚROVEŇ ZP Závěrečná práce je odbornou studií, Student prokázat schopnost: zpracovat odborné téma na odpovídající úrovni po stránce obsahové i metodologické, schopnost analýzy a komparace.

CÍL ZP ZP má mít jasně vymezený cíl NÁZEV PRÁCE CÍL ZP HYPOTÉZA STRUKTURA

TEXT ZP - 1 Struktura textu: 1. Obsah. 2. Abstrakt 3. Úvodní část - souvislé pojednání co je předmětem ZP, problematika, cíl, pracovní hypotéza, stav poznatků o řešené problematice, přehled a zhodnocení prostudované literatury, objasnění užívaných pojmů, teoretická východiska, popis metodiky práce.

TEXT ZP Text vlastní práce – nejrozsáhlejší část ZP (členění do kapitol). 5. Závěrečná část - výsledky a jejich zhodnocení. 6. Seznam použité literatury (zpracovaný podle závazné normy). 7. Přílohy (nezapočítávají se do požadovaného rozsahu práce).

Rozsah závěrečné práce Závěrečná práce by měla mít rozsah 30 – 40 stran (bez příloh a dalších doplňujících textů) – znaků včetně mezer