SPEARHEAD AKADEMIE Partnerství pro „vzdělávání i vydělávání“ s anglickými organizacemi Spearhead International Ltd ( zemědělská společnost ) & Duchy College.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
ECVET v Programu celoživotního učení
Inovace vzdělávání na školách zaměřených na ochranu osob a majetku Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Zahájení a ukončení:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
SYSTÉMY A CHARAKTERISTIKY ZEMĚDĚLSKÉ PRODUKCE
Dokumentace k zajištění BOZP
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Úvod do předmětu Technologie
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Název: Access – relace mezi tabulkami Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie -
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Zásady správné zemědělské praxe
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
THE SPEARHEAD ACADEMY Partnerství pro „vzdělávání i vydělávání“ s organizacemi Spearhead International Ltd & Duchy College (venkovská podnikatelská škola)
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Outsourcing a Facility Management
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
Opravář zemědělských strojů
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Rámcové a školní vzdělávací programy
GEOGRAFICKÁ RŮZNORODOST HEKTARŮ
Bezpečnostní politika
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Dokumentace k zajištění BOZP
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Chytrý Jihomoravský kraj ?
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Kompresní stanice Jirkov
Profil společnosti Nový Dvůr
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Politika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Mohelnice
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Příprava občanů k obraně státu …
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
Transkript prezentace:

SPEARHEAD AKADEMIE Partnerství pro „vzdělávání i vydělávání“ s anglickými organizacemi Spearhead International Ltd ( zemědělská společnost ) & Duchy College (venkovská podnikatelská škola)

CÍL SPEARHEAD AKADEMIE „Získávat talentované ambiciózní MLADÉ LIDI do zemědělství a vybavit je technickými a praktickými DOVEDNOSTMI a vychovat si VYSOCE PRODUKTIVNÍ zaměstnance společnosti SPEARHEAD International.“

Duchy College - Cornwall

Duchy College – areál univerzity ve Stoke Climsland – Cornwall

Přínosy pro studenta, který postoupí do pracovního poměru s vyučením u společnosti Spearhead International: Vysoce kvalitní výuka praktických dovedností, agronomie a řízení Výuka nejmodernějších technologií Přátelská pospolitost, práce v týmech Výuka jazyků Odborná výuka probíhá s dalšími klíčovými partnery (např. s dodavateli strojů pro společnost Spearhead) Jedinečné vyrovnání mezd zajišťuje „vydělávání i vzdělávání“ THE SPEARHEAD ACADEMY

Jaké jsou hlavní prvky výuky denního studia na Duchy College v počátcích programu? THE SPEARHEAD ACADEMY

První pomoc, ochrana zdraví a bezpečnosti, včetně interní příručky BOZP společnosti Spearhead Plné řidičské oprávnění k řízení traktoru Certifikát teleskopické manipulace Základy využití GPS pro funkce rovnoběžných jízd a telematiky Základní znalosti kombinací obilnin, brambor a cukrové řepy Svařování, řezání plamenem, rozbrušování a další manipulace se základními dílenskými nástroji/nářadím Používání řetězové pily a strunové sekačky, další ruční nástroje/nářadí THE SPEARHEAD ACADEMY

Základní dovednosti práce s hospodářskými zvířaty Zaměření na základní jazykové schopnosti / kulturní povědomí o střední a východní Evropě pro anglické učně. Angličtina pro zahraniční učně Dokonalé zvládnutí „technologií e-learning“ a využití informačních a komunikačních technologií. THE SPEARHEAD ACADEMY

Témata učebních osnov THE SPEARHEAD ACADEMY

1. téma - zaměstnání Pracovní povinnosti a odpovědnosti, popisy práce, pohovory, sebehodnocení, analýza dovedností a další profesní rozvoj, stanovení a sledování cílů, pracovní praxe, první pomoc, ochrana zdraví a bezpečnost, posouzení rizik, pracovní právo, smlouvy, práva a povinnosti, prezentační dovednosti 2. téma - zemědělské podnikání v Evropě Hlavní produkty, aktivity a rozsah podle regionu, evropská politika, mezinárodní obchod, příbuzná a pomocná odvětví, obchodní struktury, legislativa, marketing, administrativa/správa, bankovnictví, řízení dokumentů, řízení zásob, nákup, fakturace 3. téma - ICT (informační a komunikační technologie) IT pro využití v obchodě a vzdělávání, příprava a styly dokumentů, řízení zemědělských strojů a systémů pomocí GPS a počítačů, databáze, tabulky 4. téma - produkce plodin Nauka o rostlinách a půdě, plevely, škůdci a choroby, ochrana plodin, výživa plodin, výběr a kvalita semen, zákon o semenech, manipulace a skladování semen, kultivační technologie, kultivační stroje, hospodaření s půdou, pěstování a obhospodařování plodin, sklizeň a uskladnění. Na základě využívání kombinací obilnin, brambor a cukrové řepy THE SPEARHEAD ACADEMY

5. téma - dovednosti práce v dílně a na statku Ovládání a údržba ručních a elektrických nástrojů a nářadí, řízení, používání a skladování materiálů, metody údržby a oprav řady strojů, svařování, řezání, rozbrušování, používání, péče a udržba řetězové pily a strunové sekačky, používání, péče a udržba obecného hospodářského údržbářského nářadí, údržba příkopů a odvodnění/odpadu. 6. téma - zásady fungování a provozu strojů dvoutaktové a čtyřtaktové motory, benzínové i dieselové systémy zapalování, systémy studeného startu, systémy přenosů elektrické energie, trakce, používání a údržba strojů, typy, konstrukce a použití traktorů, PTO (náhonová hřídel traktoru), tříbodový závěs/naviják, ovládání polohy/hloubky, hydraulika, brzdové systémy, pracovní zásady týkající se kultivátorů/pluhů s pohonem i bez pohonu, vrtaček, sázecích strojů, rozmetačů a rozprašovačů hnojiv, sklízecích a skladovacích strojů, výběr strojů, kompatibilita strojů, právní a ekologické důsledky, kalibrace a nastavení, provoz a seřízení na poli, řízení traktorů a teleskopických zařízení a jejich manipulace. THE SPEARHEAD ACADEMY

7. téma - jazyk a kultura Angličtina pro nerodilé mluvčí (ESOL) určená studentům, kteří nejsou občany Spojeného království, nezbytné znalosti jazyků východní Evropy pro britské studenty a britská i evropská kultura pro všechny studenty 8. téma - zacházení s hospodářskými zvířaty Techniky zacházení a zábran u velkých i malých zvířat, dojení, základní zdravotní techniky, vyhánění na pastvu, podestýlky a krmení THE SPEARHEAD ACADEMY

Jak funguje součinnost Programu učebního a pracovního poměru? 15. září -10.února Duchy College ( zkouška z angličtiny a matematiky) polovina února- polovina června (praxe na farmách v Anglii ( zkoušky L2) Polovina července – konec října ( praxe na farmách v Evropě) Zima Duchy College Jaro – konec června na farmách v Anglii THE SPEARHEAD ACADEMY

Kontakty Facebook : Duchy College Spearhead Academy