Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Outsourcing a Facility Management

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Outsourcing a Facility Management"— Transkript prezentace:

1 Outsourcing a Facility Management
Štěpán Bartík

2 Osnova Definice outsourcingu Obecně + příklady Co lze outsourcovat
Definice Facility managementu Co můře zarhnout FM, příklad Použité materiály

3 Outsourcing Outsourcing – out(vnější), source (zdroj) – uskutečňování činností pomocí vnějších zdrojů Definice – Outsourcing je proces, při kterém společnost deleguje vedlejší činnosti a práci ze své interní struktury na externí entitu (subkontraktora) specializovaného na provádění těchto operací. Outsourcing se považuje za obchodní rozhodnutí, které má vést ke snížení nákladů a (nebo) k zaměření se na důležitější úkoly v rámci výrobního procesu související s konkurenceschopností.

4 Jiná definice Outsourcingu
je nákup služeb z vnějších zdrojů. Zpravidla takových služeb, které nejsou předmětem podnikání daného subjektu. Příkladem může být zajištění účetnictví externí firmou nebo právě údržba výpočetní techniky nebo informačního systému nějakou další firmou. Firmy využívající outsourcing: Kodak, Xerox, GM V ČR jsou to pak některé závodní jídelny využívající služeb firem Sodexho, Eurest.

5 Škoda Auto Škoda Auto Mladá Boleslav – díly interiéru provádí firmy, jež sami instalují na výrobní lince

6 Co lze outsourcovat Údržba komunikací Úklid prostor Stravování
Ostraha objektů Personální záležitosti Public Relations Marketing Účetnictví Údržba objektů a další

7 Facility Management facility – snadnost, lehkost, obratnost, dovednost, poddajnost, přístupnost, výhodu, vhodné zařízení, prostředek, plynulost, zručnost, nadání, talent a vlohy a management – vedení, správa, řízení, obratné zacházení či ředitelství Metoda, jak v organizacích sladit pracovní prostředí, pracovníky a pracovní činnosti. Zahrnuje v sobě principy obchodní administrativy, architektury, humanitních a technických věd. Zdroj:

8 Schéma Cílem je posílit ty procesy v organizaci, pomocí nichž pracoviště a pracovníci podají nejlepší výkony a v konečném důsledku pozitivně přispějí k ekonomickému růstu a celkovému úspěchu organizace.

9 Co vše může zahrnovat Facility Management
komplexní správu nemovitostí včetně jejich výběru, nájmu a vybavování komplexní správu mobiliáře objektů a dalších věcí movitých tvorba a zajištění realizace projektů outsourcingu a jejich realizace zpracovávání architektonických návrhů staveb a jejich interiérů poradenství a konsultace v investiční výstavbě poradenské a manažerské služby při přípravě staveb a řízení jejich rekonstrukcí a výstavby služby logistiky při strategickém a taktickém plánování vybavení, stěhování a dislokace dopravní služby gastronomické a ubytovací služby, služba spojového a spisového provozu elektronická správa dokumentace řízení agendy lidských zdrojů včetně vzdělávací činnosti management zdravotní péče o zaměstnance vedení agendy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární a bezpečnostní ochrany řízení agendy kvality a benchmarkingu vedení agendy správy, provozu a údržby technických zařízení budov vedení agendy správy, provozu a údržby stavební části objektů vedení agendy péče o životní prostředí

10 Facility Management v praxi
Příkladem je velká nabídka Facility manegementu firmy SKANSKA Technická údržba objektů Stavební údržba objektů IT Zahradní rekonstrukce Rekonstrukce sportovních areálů atd. Facility management se dá outsourceovat !!!!

11 Použité materiály www.spika.cz www.skanska.cz www.ifma.cz


Stáhnout ppt "Outsourcing a Facility Management"

Podobné prezentace


Reklamy Google