Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Evropský sociální fond
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Příprava programového období 2014 – 2020
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Klíčové aktivity projektu
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka Tel Partner, který pomáhá tvořit …

Partneři projektu Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Zlínský kraj Zpracovatel: JVM-RPIC, spol. s r. o. Partner, který pomáhá tvořit …

Představení projektu Hlavním cílem projektu je vytvoření Integrované rozvojové strategie. Bude vytvořen dokument, který má za cíl zmapování situace v oblasti cestovního ruchu na Rožnovsku, definování silných a slabých míst, ale především navržení a rozpracování možností dalšího rozvoje v podobě konkrétních integrovaných projektů financovatelných z prostředků Regionálního operačního programu (ROP). Cíl projektu: Partner, který pomáhá tvořit …

Představení projektu Všem subjektům regionu Rožnovska, privátním i veřejným, které působí v oblasti cestovního ruchu, případně v sektoru navázaných služeb, a které mají zájem o spolupráci. Komu je projekt určen: Partner, který pomáhá tvořit …

Terminologie Projekt Ekonomicky nedělitelná série prací splňujících přesně vymezenou technickou funkci s jasně stanovenými cíli. Etapa projektu Technicky a finančně samostatná část projektu, která má svůj vlastní účel. Integrovaný projekt Projekty, které splňují tři základní podmínky: Jsou umístěny v téže oblasti nebo na téže dopravní cestě Patří k celkovému plánu dané oblasti nebo dopravní cesty Dohled nad nimi provádí stejný subjekt, který odpovídá za koordinaci a monitorování. Partner, který pomáhá tvořit …

Terminologie Projektový záměr Popis záměru, který má být realizován v rámci oblasti rozvoje cestního ruchu. Obsahuje podrobnosti o projektu a jeho zabezpečení, včetně okamžitých cílů rozvoje cestovního ruchu ve vztahu k možnosti využití finančních prostředků operačních programů SF 2007 – 13, zejména prioritní osy 3 ROP NUTS II Střední Morava. Obsahuje základní informace a zdůvodnění projektu, popis souvisejících aktivit a očekávané výsledky (dopady a výstupy). Individuální projekty integrovaného projektu Konkrétní akce k naplnění cílů integrovaného projektu. Nositelem individuálního projektu je „konečný uživatel“, který je s „konečným příjemcem“ ve smluvním vztahu k zajištění realizace integrovaného projektu. Individuální projekty vychází z pravidel stanovených v operačních programech pro příslušné oblasti intervence. Partner, který pomáhá tvořit …

Terminologie Komplexní operace Jsou akce složené z několika součinných a provázaných intervencí vycházejících ze strukturálních operací fondů EU, které jsou obsahem operačních programů. Jsou realizovány „integrovanými projekty“, které využívají podpory ve více intervenčních oblastí vedoucí k dosažení společného cíle či cílů v určitém oblasti intervence, regionu, obci či lokalitě, který odpovídá globálním a specifickým cílům NRP. Programový cyklus Programový cyklus vyjadřuje etapy od zpracování a schválení koncepce rozvoje až k realizaci konkrétního projektového záměru. Projektový cyklus zahrnuje i proces realizace projektu a jeho případné korekce. Partner, který pomáhá tvořit …

Harmonogram prací Partner, který pomáhá tvořit …

Etapy projektu Etapa 1 Upřesnění metodického postupu zpracování Vytvoření Řídícího výboru Realizace úvodního workshopu Partner, který pomáhá tvořit …

Etapy projektu Sběr rozvojových dokumentů a projektových záměrů Ověření projektových záměrů Definování vize a strategie rozvoje Iniciace doplnění projektových záměrů Vytvoření Integrované rozvojové strategie Závěrečný workshop (Etapa 3) Etapa 2 Partner, který pomáhá tvořit …

Podklady a východiska Smyslem je snižovat riziko „vnitřní konkurence“ respektive posílit „vnitřní kooperaci“ produktů a subjektů. Partner, který pomáhá tvořit … Vnitřní analýza

Podklady a východiska Orientační posouzení konkurenčních charakteristik podobného místa (v horizontu vize a strategických cílů) s podobnou klientelou. Partner, který pomáhá tvořit … Vnější analýza

Formulář projektového rámce Partner, který pomáhá tvořit … Název projektu Zaměření projektu Umístění projektu Celkový rozpočet A – Všeobecné informace

Formulář projektového rámce Partner, který pomáhá tvořit … Plný název a adresa Právní statut Přehled partnerů participujících na projektu B – Předkladatel

Formulář projektového rámce Partner, který pomáhá tvořit … Všeobecný cíl projektu Specifické cíle projektu Přehled cílových skupin Zdůvodnění projektu Aktivity projektu Výstupy projektu Indikátory pro plánované výstupy a výsledky projektu Indikátory dopadů projektu a udržitelnost projektu C – Popis projektu

Formulář projektového rámce Partner, který pomáhá tvořit … D – Doba trvání projektu E – Zdroje financování

Hodnocení projektových záměrů Věcnosti (relevance) Rozsahu Míry efektivity Dopadů Kritéria: Partner, který pomáhá tvořit …

Finální dokument 1) vize rozvoje cestovního ruchu 2) strategie, která povede k naplnění vize 3) odhad budoucího vývoje cestovního ruchu v dané oblasti 4) dopady a výstupy 5) popis rozvojových projektů, kterými budou hlavní cíle naplněny 6) zdůvodnění návrhu projektových záměrů Obsah Integrované strategie: Partner, který pomáhá tvořit …

Děkuji Vám za pozornost Ing. Jakub Křižka JVM-RPIC, spol. s r.o. Tel