Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska"— Transkript prezentace:

1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska 2014-2020
17. únor 2015

2 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Místní akční skupina Jablunkovsko spolek, tvořen partnerstvím veřejného sektoru, podnikatelů a neziskových organizací, jehož smyslem je realizace rozvojových strategií a strategických plánů v rámci iniciativy LEADER Evropské unie nebo jiných aktivit, které podporují rozvoj venkova 43 členů (obce, podnikatelské subjekty, neziskové organizace)

3 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Komunitně vedený místní rozvoj metoda pro zapojení partnerů na místní úrovni, včetně občanské společnosti a místních ekonomických subjektů při vytváření a provádění místních integrovaných strategií uskutečňován na základě integrovaných a víceodvětvových strategií koncipován s ohledem na místní potřeby a potenciál, zahrnuje inovativní prvky v místních souvislostech, vytváření sítí a případně spolupráci

4 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Struktura a význam přípravy strategie jedná se o závazný dokument pro MAS Jablunkovsko na léta rozdělena do tří pilířů ekonomického, sociálního a environmentálního je uplatňován princip zdola-nahoru, bude „laboratoří“ nových námětů a „motorem“ rozvoje území Jablunkovska definuje cíle, které budou realizovány z prostředků EU (PRV, IROP, OPŽP, OPZ)

5 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Struktura a význam přípravy strategie vychází z potřebnosti území, ale neobsahuje konkrétní návrhy projektů obsahuje plán financování, který bude nutno splnit podléhá schválení Mze MAS je vzhledem k operačním programům „implementační agenturou“.

6 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Harmonogram: 1. jednání pracovních skupin Kulaté stoly – 10. a 17. března 2015 2. jednání pracovních skupin – duben 2015 Závěrečné jednání – 26. května 2015

7 SCLLD MAS Jablunkovsko - 1. jednání pracovních skupin
Děkujeme za pozornost MAS Jablunkovsko


Stáhnout ppt "Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska"

Podobné prezentace


Reklamy Google