Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových."— Transkript prezentace:

1 KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI

2 Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových organizací, soukromé podnikatelské sféry a veřejné správy (obcí, svazků obcí a institucí veřejného moci), které spolupracuje na rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z EU a z národních programů, pro svůj region, metodou LEADER. Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech. Jedním z nástrojů je také aktivní získávání a rozdělování dotačních prostředků.

3

4 Rozpočtové období EU 2014 - 2020

5 1. partnerství mezi veřejným, podnikatelským a neziskovým sektorem na místní úrovni tvořící místní akční skupinu (MAS) 2. existující strategie místního rozvoje 3. přístup „zdola-nahoru“ při přípravě i realizaci strategie 4. integrované a vícesektorové akce 5. inovační přístup – nalézání nových řešení problémů venkovských regionů 6. mezinárodní a národní spolupráce 7. vytváření sítí a výměna zkušeností

6

7

8  Lednice,  Valtice,  Hlohovec  Bulhary,  Rakvice,  Přítluky,  Podivín,  Velké Bílovice

9 Počet obyvatel: 18.977 Rozloha území MAS: 192,86 km2 Hustota obyvatel na 1 km2/98,4 Výměra vinic: 2097 ha Zdroj: Český statistický úřad (www.czso.cz)

10 1. ANALÝZA ÚZEMÍ MAS: a)anketa b)kulaté stoly – besedy s občany c) zamapování a statistika území 2. STRATEGICKÝ PLÁN

11

12  Valtice 10.9. v 17,00 hodin v Galerii Reistna  Hlohovec 10.9. v 19,00 hodin v Penzionu Usedlost pod vinohrady  Rakvice 11.9. v 17,00 hodin v Zasedací místnosti Obecního Úřadu  Velké Bílovice 11.9. v 19,00 hodin ve Vinařském domě Skoupil  Přítluky 17.9. v 17,00 hodin ve Vinném šenku  Bulhary 17.9. v 19,00 hodin v Zasedací místnosti Obecního Úřadu  Podivín 18.9 v 17,00 hodin v Zasedací místnosti Městského Úřadu  Lednice 18.9. v 19,00 hodin v Zasedací místnosti Obecního Úřadu

13 Strategie místního rozvoje 1. Strategie místního rozvoje obsahuje alespoň tyto prvky: a) vymezení rozlohy a počtu obyvatel, na něž se strategie vztahuje; b) analýzu rozvojových potřeb a potenciálu území, včetně analýzy silných a slabých stránek, příležitostí ahrozeb; c) popis strategie a jejích cílů, popis integrovaného a inovativního charakteru strategie a hierarchie cílů, včetně jasných a měřitelných cílů pro výstupy a výsledky. Strategie musí být v souladu s příslušnými programy všech fondů, které jsou zapojeny; d) popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie; e) akční plán, který ukazuje, jak se cíle promítají do jednotlivých opatření; f) popis opatření pro řízení a monitorování strategie prokazující schopnost místní akční skupiny realizovat strategii a popis zvláštních opatření pro hodnocení; g) finanční plán strategie, včetně plánovaných přídělů z jednotlivých fondů EU.


Stáhnout ppt "KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových."

Podobné prezentace


Reklamy Google