 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Advertisements

Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC. ÚVODNÍ USTANOVENÍ  Bezpečnostní rada obce byla zřízena jako koordinační orgán pro přípravu na řešení krizových situací.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nouzové přežití obyvatelstva
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Taktická a prověřovací cvičení
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Ochrana kritické infrastruktury
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Studium pro školní metodiky prevence
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Novela krizové legislativy a způsob zpracování krizového plánu ORP
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Tisková konference Pět oblastí analýzy k událostem v Uherském Brodu.
Kpt. Ing. Kateřina Blažková, Ph.D. (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje) plk. Ing. Antonín Krömer (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Zahájení cvičení „ZÓNA 2010“ plk. Ing. Ivan Koleňák MV-GŘ HZS ČR.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Vodohospodářské aktuality
Havarijní plán kraje.
Policejní prezidium České republiky Kancelář policejního prezidenta
Humanitární pomoc - HZS ČR
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje
Kybernetická kriminalita
Vedoucí Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva
Pět oblastí analýzy k událostem v Uherském Brodu
Ochrana obyvatelstva v podmínkách MSH Praha
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Příprava občanů k obraně státu …
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Transkript prezentace:

 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních úkolů MV-GŘ HZS ČR pro rok 2015 se uskuteční vzdělávání starostů obcí zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace a jejich řešení  Provedení v termínu do 29. května 2015  Vyhodnocení školení v termínu do 26. června 2015  Školení starostů ORP provede MV-GŘ HZS ČR v součinnosti s ústředními orgány, pro náš kraj 10. března 2015 v IOO Lázně Bohdaneč  Prezentace ústředních orgánů k jednotlivým tématům jsou k dispozici na v sekci „krizové řízení/vzdělávání v krizovém řízení

 bezpečnostní systém ČR, havarijní plánování, krizové řízení, ochrana obyvatelstva, vzdělávání a preventivně výchovná činnost - HZS  požární prevence - HZS  integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany - HZS  komunikační a informační systémy, geografický informační systém HZS ČR - HZS  řešení problematiky veřejného pořádku v působnosti obcí, spolupráce s Policií ČR, problematika práva shromažďovacího - PČR  financování opatření při řešení mimořádných událostí a krizových situací – KrÚ, ORP  systém hospodářských opatření pro krizové stavy – KrÚ, ORP  činnost povodňových orgánů obcí – KrÚ, ORP  místo a úloha resortu zdravotnictví při řešení mimořádných událostí a krizových situací, ZZS – KrÚ, ORP, ZZS  úkoly k zajišťování obrany – KVV  Všechna témata je třeba upravit na podmínky kraje a jednotlivých ORP (např. podle analýzy rizik)

 školit se bude po jednotlivých správních obvodech ORP,  forma -jednodenní zaměstnání v rozsahu min. 6 hodin, absolventi získají osvědčení,  bude zpracován plán organizačního zabezpečení školení s okruhy přednášené problematiky, personálním zabezpečením a termíny,  starostům ORP byl zaslán dopis krajského ředitele s informací o celé akci a s žádostí o součinnost při organizačním provedení,  přednášky za HZS budou provedeny příslušníky územních odborů, obsah prezentací bude koordinován z úrovně kraje,  využívat se budou primárně prostory HZS a ORP,  financování vzdělávání – z MV GŘ HZS budou převedeny finanční prostředky na občerstvení (50 Kč/osobu, náš kraj Kč),  vyhodnocení - lektorské zajištění, termíny, místa konání, program, počty obcí, počty zúčastněných starostů, počty dalších zástupců – provede HZS kraje, celostátní závěry bude projednávat výbor pro civilně nouzové plánování BRS.

 Dotazy?  Děkuji za pozornost