Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk. 11.04.2011 jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Návštěva průmyslové školy v Písku Exkurze na SPŠ v Písku.
Nejprve si Přečtěte pozorně text
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Větrná elektrárna. Větrná elektrárna. Vodní elektrárna. Tepelná elektrárna.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Školní výlet – Praha 2013/14.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Adaptační kurz
Estonsko Účastníci: Angelika Spilko Kateřina Hemková Tereza Vaňhová
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Itálie - Portici. Uvítání na letišti v Neapoli Carlo Levi- Porici 2014 Milé přivítání ve škole Carlo Levi v Portici Společné foto studentů.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Nikola Skalová, Berenika Pilařová, Tereza Neitzelová, Karolína Vokálová, Lena Šuláková Adaptační kurz 1.A 2014.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
PUTOVÁNÍ PO ZDROJÍCH, PŘENOSU A EFEKTIVNÍM UŽITÍ ENERGIE Klára Andrlíková a kolektiv –
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Comenius Portugalsko červen Neděle Příjezd do Aveira Ubytování v rodinách Individuální program.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Zámek Hluboká nad Vltavou
Návštěva města v Rakousku
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Polsko
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Po příjezdu do rekreačního střediska Máj jsme si vybalily a zabydlely jsme se v chatkách. Vypracoval : Jiří Javůrek.
Odborná stáž - Galanta Žáci oboru Truhlář a Zpracování dřeva se zúčastnili oborné stáže na Slovensku, v malebném městě Galanta v termínu: 8.3. až
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ 17. LEDNA – 22. LEDNA 2016 SŠ Rokycany, Jeřabinová 96/III, Rokycany.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
C YKLOTOULKY V J IŽNÍCH Č ECHÁCH, V R AKOUSKU A N ĚMECKU Lenka Havlíčková CR3.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
VÝLET DO PRAHY PROSINEC 2013.
Německo 2016 Nürtingen.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Škola v přírodě v Lučkovicích
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
29. Letní škola slovanských studií 2018 škola na zámku
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk

jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na radnici, kde nás svou řečí ohromil starosta města Mgr. Zdeněk Brož. Poté jsme absolvovali prohlídku města Šumperk, odkud jsme došli až ke škole. Po řádném představení žáků navzájem jsme se odebrali na první společný oběd. Odpoledním programem pro nás byla exkurze v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně. Tam jsme se po krátké přednášce mohli projít po horní nádrži. Po návratu domů jsme už jen odpočívali.

Druhý den ráno jsme se všichni sešli v aule. Na programu dopoledne byly prezentace. První se nám představila španělská skupina a hned v závěsu za ní německá. Bohužel ta naše to nestihla. Po společném obědě jsme nasedli do autobusu a vydali se do Rapotína na prohlídku pracoviště našich žáků učebního oboru truhláři. Odtud jsme pokračovali do Velkých Losin, kde nás čekala exkurze v zámku a papírnách. Tam si mohli naši přátelé vyzkoušet výrobu ručního papíru osobně. Po návratu do Šumperka jsme se připravovali na večer v herně Devítka. Studenti si mohli posedět na Devítce a učitelé v restauraci Arte, kde samozřejmě probírali pracovní věci.

Ve středu jsme se opět sešli ve škole. Rozdělili jsme se na skupinky a šli jsme se podívat jak pracují naše kadeřnice a naši zámečníci. V salonu kadeřnic si naši přátelé mohli nechat upravit účes, kdežto na druhé straně školy si chlapci zkoušeli svařování a pájení (a že jim to šlo ). Bylo to únavné a dlouhé dopoledne a tak jsme se s chutí vydali na oběd. A po něm opět do autobusu, který nás tentokrát odvezl směr Hanušovice. Tam jsme si konečně užili prohlídku v češtině (samozřejmě, že naši přátele v jazyce, kterému rozumí) a pak si dali skvělou točenou kofolu v nedaleké hospůdce. Při příjezdu do Šumperka autobusem zněly jak české tak španělské písně, nálada prostě skvělá. Ještě nás, ale čekala exkurze v Hypernově, dalším z našich pracovních středisek. No a pak už jen večerní bowling, u kterého se všichni dobře bavili. Po tak dlouhém dni jsme zalezli do peřin a usnuli

Čtvrtek byl pro nás všechny posledním dnem. Hned z rána jsme se vydali k penzionu G, odkud jsme německou skupinu dovedli na nádraží. U vlaku jsme se s nimi rozloučili a nekonečně dlouho jim mávali. Poté jsme se vrátili zpět k penzionu a čekali na skupinu španělskou. S nimi jsme absolvovali prohlídku divadla, posledního pracoviště našich žáků na Dolnostudénské ulici a nakonec prohlídku Geshaderova domu. Tam se všem líbilo asi nejvíc jelikož atmosféra tam byla úžasná. Poté jsme se odebrali zpět do školy na poslední společný oběd. Následovalo už jen dokončení rozdělané práce a pak i loučení se španělskou skupinou, které nebylo o nic míň dojemné než ranní loučení.