Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt."— Transkript prezentace:

1 JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT

2 Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.

3 UBYTOVÁNÍ Vlevo je studentská ubytovna se školou. Vpravo je pokoj, společná kuchyňka a toalety pro další dva pokoje v apartmánu.

4 VÝUKA METODIKY A JAZYKA Studijní skupinky byly max. po 8 lidech. Ráno probíhala jazyková výuka a odpoledne metodika. Skupiny byly multikulturní např. studenti ze Španělska, Venezuely, Afghánistánu, Austrálie …….

5 DOM St.PETER Zde je pohled na jednu z nejkrásnějších dominant města a kousek jejího nitra.

6 K dalším památkám patří např.: protestantský kostel die Neupfarrkirche, stojící na místě židovských domků srovnaných se zemí, dále Porta Praetoria jedno z nejstarších stavitelský děl v Řezně.

7 Tady jsou pohledy jak z Kamenného mostu na Řezno, tak i na bok katedrály. Jinak Kamenný most v němčině „Steinerne Bricke“ byl předlohou pro stavbu Karlova mostu v Praze.

8 Zlaté kostičky před domy poukazují na to, kde žili Židé, kteří byli ze svých domovů násilím odvedeni a zemřeli v koncentračních táborech. Jsou zde jejich jména, data narození a místa i data úmrtí. Dále je zde budova s tanečním sálem, pod kterým se nachází turistické informační centrum. Vyobrazení Davida a Goliáše.

9 Vnitřní pohled na jedno z oken Staré radnice a na jednotky míry, které se používaly ve středověku.

10 Zde je pohled na Jakobovu bránu (kulaté věže) na západní straně města, dále na východní bránu města, u které je velmi pěkný park a Zlatou věž.

11 Parků je zde celá řada. Tento je jeden z nejkrásnějších. Ve městě se nachází i výstavy s moderním uměním.

12 Přestože Řezno nebylo poškozeno 2.svět.válkou, tak ho bohužel stihly jiné pohromy. A to povodně v roce 1988 a orkán Ema v roce 2008.

13 NORIMBERK Jak se dá nejlépe cestovat v Bavorsku? Vlakem. Základní cena jízdenky je 23 Euro. Každý další platí 5 Euro. Na jednu jízdenku může jet max. 5 lidí a platí pouze na regionální tratě, autobusy navštíveného města, metro…. Musíte však cestovat společně.

14 Norimberk – velmi poničen za 2. svět.války.

15 Vnitřek katedrály a část její historie.

16 Vnitřní pohled na okno katedrály a procházka na hrad.

17 Dům Albrechta Dürera – neznámější renesanční německý grafik, malíř……

18 Nou Řezno Ještě jednou Řezno a jeho památky. Zámek Thurn-Taxis vycházející z budov bývalého benediktinského kláštera sv.Jimrama.

19 Ukázka z komplexu bývalého kláštera. Pohled je z křížové chodby.

20 Budova vlakového nádraží a exkurze do pivovaru „ Kneitinger“.

21 Návštěva pivovaru a oběd s ředitelem školy.


Stáhnout ppt "JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt."

Podobné prezentace


Reklamy Google