Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro."— Transkript prezentace:

1

2 CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro

3 Historická a monumentální Praha Staroměstské náměstí-pohled z věže staré radnice. Staroměstské náměstí-pohled z věže staré radnice.

4

5

6 Stará radnice, v samém srdci historické a romantické Prahy.

7 Staroměstská radnice a davy turistů, jež čekají na hodinovou "show" starého orloje.

8 Staroměstská radnice z opačného pohledu.

9 Uličky v okolí Staroměstského náměstí s typickými předzahrádkami.

10

11

12 Španělská synagoga je pojmenována, po jejím krásném Maurském slohu. Je tu výstava o Židech v Čechách a na Moravě, a to jak v rámci Rakouského císařství, tak i nezávislého Československa. Španělská synagoga je pojmenována, po jejím krásném Maurském slohu. Je tu výstava o Židech v Čechách a na Moravě, a to jak v rámci Rakouského císařství, tak i nezávislého Československa. Výstava ukazuje Židovské příspěvky do obecné kultury a vědy státu, jakož i jejich osudy, za nacismu. Výstava ukazuje Židovské příspěvky do obecné kultury a vědy státu, jakož i jejich osudy, za nacismu.

13

14 Průčelí jednoho z domů, v Židovské čtvrti.

15 Tento Židovský hřbitov je posledním místem odpočinku, učence a filosofa z 16 století-Rabína Loewa („Maharal“), který vytvořil legendárního Golema z Prahy. Bohatýrský (ale hloupý) Golem byl pravděpodobně schopen bránit židovskou komunitu před represemi. Tento Židovský hřbitov je posledním místem odpočinku, učence a filosofa z 16 století-Rabína Loewa („Maharal“), který vytvořil legendárního Golema z Prahy. Bohatýrský (ale hloupý) Golem byl pravděpodobně schopen bránit židovskou komunitu před represemi. V hebrejštině znamená termín a pojem "Golem“, něco jako výkonný, ale hloupý člověk, vytvořený moderními technologiemi, jako jsou roboti a počítače.

16 Praha: Hradčany, Staré město a řeka Vltava v popředí.

17 Středověký Karlův most a Staré město.

18 Trvalý proud turistů, neustále obléhá středověký Karlův most.

19 Tento k říž je nejstarším z mnoha barokních soch středověké výzdoby Karlova mostu. Hebrejská slova ve zlatě znamenají "svatý, svatý, svatý Pán„ Tento k říž je nejstarším z mnoha barokních soch středověké výzdoby Karlova mostu. Hebrejská slova ve zlatě znamenají "svatý, svatý, svatý Pán„

20 Brána na Malou Stranu od Karlova mostu. Brána na Malou Stranu od Karlova mostu.

21 Trubači na bráně k Malostranskému náměstí vítají turisty.

22 Pohled z podloubí na chrám sv. Mikuláše - Malostranské náměstí v Praze.

23 Ukázka překrásné architektury domů na Malostranském náměstí v Praze.

24 Pražský hrad-Katedrála sv. Víta.

25 Vitráže v chrámu sv. Víta.

26 Chrám sv. Víta na nádvoří Pražského hradu.

27 Oblast hradu - Malebná Zlatá ulička, byla původně postavena pro strážce Pražského hradu, později se stala domovem umělců a spisovatelů, mezi nimi i Franze Kafky.

28 Chrám sv. Mikuláše v Praze.

29

30 Karlovy Vary-historicky elegantní lázeňské městečko.

31

32 Karlovy Vary dneška a jejich ruská výzdoba.

33

34

35

36 Středověké město Loket.

37

38 Hrad Loket

39 České Budějovice a jedna z krásných budov v okolí náměstí.

40 České Budějovice: Budova radnice na hlavním náměstí-je to největší náměstí v zemi.

41 Malebné hradní město Český Krumlov, kde jsou zachovány i středověké identity, které nemá žádné jiné město v tomto regionu. Č.K. je také na seznamu UNESCO-světového dědictví.

42 Český Krumlov a Vltava je také rájem vodáků.

43

44

45

46

47

48

49 Středověké město Telč.

50

51 Olomouc je jedním z největších a také nejstarších měst Moravy. Sloup Nejsvětější trojice, je barokní památka na hlavním náměstí a je rovněž na seznamu světového dědictví- UNESCO.

52 Olomouc: Kostel Panny Marie Sněžné.

53

54 Olomouc – Románský biskupský palác.

55 Olomouc: Katedrála sv. Václava. HEZKÝ DEN:-)


Stáhnout ppt "CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro."

Podobné prezentace


Reklamy Google