Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my."— Transkript prezentace:

1 Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.

2 n Ve světě se Den Země slaví 22. dubna, na naší škole jsme si Den Země připomněli 24. dubna – v den přijímacích zkoušek na střední školy. Tématem letošního Dne Země byly odpady. Proto jsme hned na začátku dne navštívili sběrný dvůr firmy ODAS, kde nám o odpadech udělali zajímavou a poučnou přednášku. Dozvěděli jsme se při ní, jak máme správně třídit odpad a také, jaké materiály se dají recyklovat. Naší průvodkyni jsme při prohlídce sběrného dvora kladli tuny otázek.

3

4

5

6

7

8

9 n Po návratu do školy nám pan učitel rozdal dva pracovní listy. Ne jednom z nich jsme zkoušeli roztřídit různé materiály do správných kontejnerů, na druhém jsme pak odhadovali, jak dlouho se jaký materiál v zemi rozkládá. Víte například, jak dlouho se v zemi rozkládá obyčejný kelímek od jogurtu? 50 až 80 let. Potom jsme se rozdělili na dvě skupiny. Ti z nás, kteří nemají odpor k žížalám odešli založit do školního arboreta žížalí farmu.

10 n Vyhrabali jsme v zemi žížaly, do skleněné pětilitrové láhve na sebe navrstvili různé druhy zeminy a žížaly do láhve umístili. Počkáme, co s hlínou žížaly dokážou udělat do konce školního roku. Druhá skupina odešla do supermarketu Albert zjistit, jestli se vybrané výrobky prodávají nejen v plastových, ale také jiných obalech a zda jsou přibližně stejně drahé. S výsledky našeho počínání jsme se pak v arboretu navzájem informovali.

11

12

13

14

15 n Potom jsme všichni společně založili v arboretu hřbitov odpadků. Tam budeme pozorovat, jak rychle se které odpadky v zemi rozkládají.

16

17

18

19 n Jako správní vlastenci jsme potom vysbírali odpadky v parku před školou…

20

21 n Poslední úkol dne zněl: Zjistěte, kolik plastových lahví je slisovaných v balíku o hmotnosti 400 kg. Ptali jsme se na to totiž naší průvodkyně na sběrném dvoře a ona to nevěděla. Tak pan učitel rozhodl, že to zjistíme sami. No a protože se ve fyzice právě učíme vážit na laboratorních vahách, nebyl to velký problém. A výsledek? 10740 plastových lahví.

22

23

24 n Celý den byl velmi vydařený a poskytl nám mnoho zajímavých informací. Teď už víme, jak je důležité třídit odpad. Za 6.A zapsala Marika Sobotková Za 6.A zapsala Marika Sobotková a Lucie Sýkorová. a Lucie Sýkorová.


Stáhnout ppt "Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my."

Podobné prezentace


Reklamy Google