Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě."— Transkript prezentace:

1 Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové

2 Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě slavných památek, a navíc jsem poznala i nová zákoutí Anglie (bary, restaurace…).

3 Ubytováni jsme byli nedaleko Oxford Street, jedné z nejznámějších obchodních ulic světa. I já jsem měla možnost projít si touto ulicí, i když ne celou.

4 Ihned po příletu jsem nastoupila do podzemního vlaku, se kterým jsem putovala zhruba hodinu. Mezi první památky, které jsem spatřila, patřil Buckinghamský palác. Tento den zrovna pršelo, a proto mě nepřekvapilo, když v okolí paláce nebylo stopy po nikom jiném. Naše cesta pokračovala k Westminsterskému opatství, které jsme patrně prozkoumali od základů.

5 Po této prohlídce naše oči spatřily symbol Londýna, a to hodinovou věž Big Ben. Odbíjela zrovna celá a my měli možnost poslechnout si krásnou harmonii, která zaznívala "celým" Londýnem. Naše cesta pokračovala dále k London Eye (Oku Londýna). Stačilo už jen zakoupit lístky, vystát frontu a nechat se vznášet nad celým Londýnem…

6 V dalších dnech jsme se dostávali hlouběji do nitra tohoto města. Navštívili jsme Trafalgar Square, kde se nám zalíbili ohromní lvi, na které jsme ihned vyskočili a pořídili další fotky do sbírky. Za rohem Trafalgarského náměstí jsme procházeli čínskou čtvrtí Soho a došli až ke středu Londýna, k soše Eros. U této sochy jsme měli také možnost vidět spoustu kin, divadel a hlavně reklam na všelijaké pochoutky a jiné věci.

7 V dalších dnech jsme se projeli na lodi po řece Temži a spatřili jsme toho spoustu dalšího. Naše vyjížďka na lodi trvala ani ne hodinu a my byli nadšeni.

8 Zavítali jsme také ke slavnému mostu Tower Bridge a k nultému poledníku, kde jsme nakrmili nezbedné veverky, které tam všude poletovaly, a viděli jsme opět Londýn v celé své kráse… Smutně, ale s plno poznatky jsme opouštěli toto krásné místo. Z výletu jsme měli ohromnou radost a určitě bychom tam letěli znova. Londýn je prostě kouzelný…


Stáhnout ppt "Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě."

Podobné prezentace


Reklamy Google